Lietuva užsieniečio akimis: italų šefas G. L. Demarco įvardijo, kas jį čia erzina

(4)

Beveik prieš 13 metų į Lietuvą gyventi atvykęs italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco atvirame interviu atskleidė, ko labiausiai pasiilgsta iš gimtosios Italijos, bei įvardijo tris dalykus, kuriuos norėtų pakeisti mūsų šalyje, jei tai būtų įmanoma. Kai kurie iš jų išryškina ne itin malonius lietuvių tautos bruožus.

„Lietuva man davė viską – galimybę kurti šeimą, puikiai gyventi, dirbti su televizija ir užsiimti įdomia veikla. Kartais patys lietuviai nekenčia Lietuvos ir aš nesuprantu kodėl. Juk čia galime kokybiškai gyventi.

Turiu draugų, kurie keliauja bent kartą per metus, turi gražų namą ir naują automobilį, bet vis tiek zyzia ir sako, kad mes Italijoje gyvename geriau“, – mintimis dalijosi virtuvės šefas.

Iš Italijos labiausiai pasiilgstu gerų rytinių žurnalų apie sportą ir aktualijas. Lietuviški man nepatinka, nes ten nieko gero nėra.

Grįžęs į Italiją, prie kavos skaitau tris žurnalus, bet dėl dabartinės situacijos negaliu sugrįžti jau dvejus metus. Kai tik bus galima, iškart keliausiu ir pabūsiu bent mėnesį“, – pridūrė G. L. Demarco.

Norėtų pagirti Ingridą Šimonytę

Lietuvę Eglę Demarco vedęs ir tris vaikus kartu auginantis Gian Luca teigia Lietuvoje atradęs meilę, pasiekęs karjeros sėkmę bei sukūręs kokybišką gyvenimą, tačiau neslepia, kad yra keletas lietuvių būdo bruožų, kam tikrai yra kur tobulėti.

„Pirmiausia, jei galėčiau, į Lietuvą atvežčiau kalnus. O apie pačią kultūrą, tai mane erzina, kai lietuviai „varo“ ant bažnyčios. Aš esu tikintis, o bažnyčią Lietuvoje kaltina dėl absoliučiai visko. Nesuprantu".

Bažnyčia turi savo taisykles, o jei tau nepatinka – neik. Juk niekas jūsų neverčia ten eiti.

„Taip pat mane labai erzina, kad, jei kas nors Lietuvoje ateina į valdžią, tuomet visi ant to žmogaus „varo“ ir „stumia“, tada viskas blogai, todėl net nesimato, kas yra gerai. Aš kaip tik dabar norėčiau nueiti pas Šimonytę ir pasakyti: klausyk, viskas bus gerai, tikrai viskas gerai“, – savo pastebėjimais dalijosi italas.

Po šaltu lietuvio kiautu slypi draugiškumas

Per 13 metų Gian Luca Lietuvoje nuveikė išties daug, o keli žymesni jo projektai – Vilniuje įkurta „Kulinarijos studija“, išleista kulinarinė knyga ir neseniai pasirodžiusi pieno produktų linija. Italas teigia, kad, nors lietuviai iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti šalti, iš tikrųjų tai – labai draugiška tauta, ką suprato mokydamasis lietuvių kalbos.

„Tikrai nesu imlus kalboms – man tiesiog labai padėjo lietuviai. Esate labai kantrūs žmonės, daug gyvenę užsienyje ir suprantate, ką reiškia būti užsieniečiu kažkokiame krašte.

Niekada nesusidūriau, kad žmonės čia būtų priešiški ar kažkaip rasistiškai nusiteikę.

Manau, kad žmonės, kurie nepažįsta Lietuvos, nežino, jog ji yra labiau išsivysčiusi kai kuriais aspektais net už didžiąsias šalis, tokias kaip Italija.“

„Mokantis kalbos mano tikslas buvo bendrauti, o ne mokėti gramatiką, ir lietuviai man labai padėjo.

Ne aš esu imlus, o jūs esate labai imlūs kitiems žmonėms. Iš pradžių atrodote šalti, bet po to supranti, kad jūs nesate šalti, priimate žmones ir esate labai draugiški“, – pridūrė italas.

Kas Gian Lucos namuose yra atsakingas už maisto ruošimą, kaip jis susipažino su savo dabartine žmona Egle bei kodėl nemėgsta mūsų šalyje tokios mėgstamos juodos duonos – sužinosite jau šį pirmadienį 21 val. 45 min. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ tik per DELFI TV.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder