Lengvi kaip debesėlis šokolado ir grietinės putėsiai: paprastas, bet labai skanus desertas!
(1)Produktai (8 porcijoms)
- Grietinė (25 % riebumo) - 600 g
- cukraus pudros - 110 g
- Želatina - 15 g
- Vanduo - 75 g
- Kakavos milteliai - 25 g (+ papuošimui)
- Vanilinas - 1 žiupsnelis]
Patarimai:
Vartojant grietinė turi būti šalta. Jos riebumas turi būti ne mažesnis kaip 25 %, nes kitaip ji neišplaks.
Jai reikia ne cukraus, o cukraus pudros, kitaip grietinė taps skysta.
Kakavos miltelius galima pakeisti šokoladu (50 g).
Vanduo turi būti šaltas.
Gaminimas:
- Želatiną sumaišau su vandeniu, išmaišau ir palieku išbrinkti.
- Į grietinę suberiu cukraus pudrą ir vaniliną, truputį pamaišau, kad milteliai neišskristų po visą virtuvę.
- Grietinę ir cukraus pudrą plaku mikseriu, kol ji tampa puri ir šiek tiek pabąla. Grietinės tūris taip pat šiek tiek padidės. Tačiau atsargiai, neperplakite.
- Išbrinkusią želatiną ištirpinu mikrobangų krosnelėje. Į želatiną įdedu kelis šaukštus grietinės, išmaišau.
- Sujungiu su pagrindine mase ir plaku mikseriu iki vientisos masės.
- Išplaktą grietinę padalyti į 2 lygias dalis - po 400 g. Į vieną dalį įmaišau kakavos. Gerai išmaišykite.
- Grietinės putėsius galite supilti į stiklines arba, kaip mano atveju, į vieną nedidelę maždaug 800 ml talpos formelę.
- Į formą baltosios ir šokoladinės grietinės putėsių pripildau chaotiška tvarka, vieną šaukštą, du, tris - kaip jums patinka.
- Išlyginu paviršių. Uždengiu ir dedu į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Šokolado ir grietinės putėsius pabarstau kakavos milteliais, kad pagyvintų skonį.
Rašyti komentarą