Lengvai paruošiamas lašišos ir salotų receptas: gaivūs skoniai nustebins visą šeimą

Kai už lango atrodo lyg būtų tikrų tikriausia žiema, taip ir norisi savaitgalį niekur neskubėti ir mėgautis gardžiu, karštu maistu. 

Atsispirti bus sunku „Lidl“ ekspertų rekomenduojamam lašišos receptui su gaiviomis agurkų salotomis, kuriuo lengvai pradžiuginsite visą šeimą.

Savaitgalio superreceptas – lengvai pagaminami pietūs su lašiša ir agurkų salotomis

Kai prekių vežimėlis pilnas kokybiškų ir piniginei draugiškų produktų iš „Lidl“, pats metas skubėti namo ir pasiruošti gardų pietų receptą, kuris patiks visai šeimai. Šįkart „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti orkaitėje keptos lašišos patiekalą, kuriam vasariškos gaivos suteiks agurkų salotos. Receptą pagaminsite vos per 30 minučių ir tuoj pat galėsite gardžiuotis lengvu ir subalansuotu maistu.

Šiam patiekalui pagaminti jums prireiks:

  • 1 kg šviežios išdarinėtos lašišos
  • 1 citrinos
  • 4 skiltelių česnako
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 vnt. agurkų
  • 3 v. š. grietinės
  • 1 v. š. majonezo
  • 1 v. š. acto
  • Ryšulėlio šviežių krapų
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros. Lašišą nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Dėkite ją ant didelės kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Nedideliame dubenyje sumaišykite smulkintą česnaką, smulkintus krapus, alyvuogių aliejų, druską ir juoduosius pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite visą lašišą. Žuvies vidų įdarykite citrinos skiltelėmis, kad ji įgautų dar daugiau skonio.

Įkaitintoje orkaitėje kepkite lašišą maždaug 20–25 minutes, stebėkite, kad ji neperkeptų.

Kol žuvis kepa, greitai ir lengvai pasigaminsite ir agurkų salotas. Dubenyje sumaišykite grietinę, majonezą, actą, smulkintus krapus, česnaką, druską ir juoduosius pipirus.

Viską gerai sumaišykite. Į padažą sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus agurkus ir viską išmaišykite taip, kad kreminis padažas padengtų visus agurkų griežinėlius.

Pabaigus maišyti, padėkite salotas į šaldytuvą šiek tiek atvėsti.

Lašišai iškepus, patiekite žuvį lėkštėje kartu su gausia porcija gaivių agurkų salotų. Patiekalą papuoškite šviežiais krapais ar citrinos skiltelėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder