Jums reikės kepimo skardos su 22 cm skersmens išimamu dugnu.
Tortas su braškėmis ir jogurtiniu kremu
Ingredientai:
300 g braškių
2 kiaušiniai
175 g cukraus
75 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
16 g želatinos
500 ml jogurto
2 paketėliai vanilinio cukraus
250 g grietinėlės
100 ml cukraus sirupo
Gaminimas:
Nuplaukite, nulupkite braškes ir nusausinkite Indą išklokite kepimo popieriumi.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų su 2 valgomaisiais šaukštais šalto vandens.
Tada įmaišykite 75 g cukraus, žiupsnelį druskos ir 1 maišelį vanilinio cukraus. Tada įmaišykite kiaušinių trynius.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių kremą, maišydami vieliniu plakikliu. Užminkykite tešlą ir sudėkite į indą. Kepkite 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Išimkite pyragą iš skardos. Nuimkite popierių ir įdėkite pyragą atgal į formą. Želatiną ištirpinkite šaltame vandenyje. Sutrinkite braškes ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi bei jogurtu. Sudėkite želatiną ir plaktą grietinėlę. Supilkite kremą į torto formą.
Sirupą (lygiomis dalimis cukraus ir vandens virkite apie 10 minučių, kol cukrus ištirps, maišydami) ir supilkite ant kremo. Papuoškite uogomis. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Skanaus!
Rašyti komentarą