Produktai (4 porcijoms)
- Bulvės - 800 g
- Malta mėsa - 500 g
- Pomidorai - 350 g
- Svogūnai - 70 g (1 nedidelis svogūnas)
- Sūris - 100 g
- Česnakas - 2 skiltelės
- 20 % riebumo grietinė - 100 g
- Bulvių prieskoniai - 0,5 šaukštelio
- Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Petražolių žalumynai (patiekti) - pora šakelių
Paruoškite reikiamus ingredientus:
- Aš sumaišiau maltą mėsą - kiaulieną ir jautieną, bet galite naudoti bet kokią mėsą pagal savo pageidavimus.
- Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių.
- Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite plonais apskritimais (maždaug 0,5 cm storio).
- Į bulves įpilkite pusę grietinės (50 g), druskos (0,5 šaukštelio), maltų pipirų (1-2 žiupsnelius) ir bulvių prieskonių. Viską sumaišykite, tolygiai paskirstydami grietinę ir sausus ingredientus ant bulvių.
- Sudėkite bulves į kepimo formą (mano forma yra 20x25 cm dydžio).
- Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, česnaką išspauskite per presą.
- Svogūną ir česnaką suberkite į dubenį su malta mėsa. Druskos (0,25 šaukštelio) ir pipirų (žiupsnelis). Išmaišykite.
- Tolygiai paskirstykite faršą ant bulvių, išlyginkite.
- Aptepkite faršą likusia grietine (50 g).
- Pomidorus supjaustykite plonais apskritimais. Paskleiskite ant maltos mėsos. Šiek tiek pasūdykite (žiupsnelis druskos).
- Siųskite ruošinį į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių pagal Celsijų, kepkite 40 minučių, beveik iki iškeps (orientuokitės į savo orkaitės ypatumus).
- Sūrį sutarkuokite vidutinio ir (arba) didelio dydžio tarka.
- Išimkite formą iš orkaitės ir apibarstykite jos turinį sūriu.
- Kepkite dar 10 minučių, kol sūris išsilydys.
- Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir palikite šiek tiek atvėsti.
- Išdėliokite bulves į lėkštes ir patiekite.
Skanaus!
Rašyti komentarą