Sudedamosios dalys:
3 puodeliai jautienos sultinio
1 puodelis vandens
½ puodelio raudonojo vyno
400g skardinės pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
2 šaukštai rudojo cukraus
4 salierų lazdelės, supjaustytos mažais kubeliais
2 didelės morkos, supjaustytos mažais kubeliais
1 svogūnas, supjaustytas mažais kubeliais
4 skiltelės česnako, stambiai supjaustytos
1,1 kg plonais griežinėliais supjaustyto jautienos kumpio
druskos ir pipirų
425 g nusausintų ir nuplautų pupelių
sauja smulkintų petražolių
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Įkaitinkite gilų puodą. Supilkite jautienos sultinį, vandenį, vyną, smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, cukrų, salierus, morkas, svogūnus, česnakus ir kepsnį.
Pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir, prieš perkeldami į orkaitę, užvirinkite. Kepkite 1 val. 45 min. arba kol jautiena suminkštės ir bus lengvai pjaustoma šaukštu.
Išimkite iš orkaitės ir įmaišykite pupeles bei smulkintas petražoles. Patikrinkite, ar užtenka prieskonių. Prieš patiekdami palikite 5-10 minučių pastovėti.
Parengta pagal littlespicejar.com
Rašyti komentarą