Kotrynos Starkienės receptas sužavės netikėtai užklupusius svečius: pagaminti lengva, o komplimentai – garantuoti
(1)O kaip tai pasiekti, žinoma moteris atskleis jau šį šeštadienį, naujoje TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. Nuo neatsivalgomų salotų iki pirštus apsilaižyti verčiančio pyrago – charizmatiškoji Kotryna pasiryžusi žiūrovams pažerti paslapčių, kaip nesunkiai sužavėti netikėtai užklupusius svečius.
„Nepavalgyti juk susirinkome“ – toks posakis man tikrai negalioja. Nesvarbu, ar draugė užlekia kavos, ar po darbo užsuka kaimynai – aš kaičiu ne tik virdulį, bet ir ruošiu keptuvę. Visi žino, kad mano namuose net ir tie, kurie užsuka trumpam, tikrai bus pamaitinti“, – šypsosi K. Starkienė.
Jau pirmojoje laidoje Kotryna nuramins visus tuos, kurie virtuvėje – dar tik naujokai. Du nesudėtingi receptai, kuriuos išvys žiūrovai, bus ne tik lengvai įveikiami pradžiamoksliams, bet ir pelnys draugų komplimentus.
„Pasidalinsiu keliais receptais, kuriuos pamėgo ne tik mano šeima, bet ir draugai. Dažnai ant mūsų stalo besipuikuojančios bulvių salotos su sūdyta lašiša bei marinuotais imbierais dar niekada nenuvylė ir tada, kai užsuka svečiai. O štai morenginis uogų pyragas – visai naujas ir neseniai atsiradęs mano receptų skrynelėje, tačiau jau labai pamėgtas ir draugų“, – intriguoja ji.
O tiems, kurie jau šį šeštadienį norėtų gaminti kartu su Kotryna, ji siūlo išbandyti savo naujojo pyrago receptą.
Morenginis uogų pyragas
Pyrago tešlai reikia:
200 g miltų
120 g šalto sviesto
4 kiaušinių tryniai
3 valgomieji šaukštai cukraus
žiupsnis druskos
Įdarui:
400 g šaldytų spanguolių
400 g šaldytų vyšnių
200 g cukraus
Morengui:
4 kiaušinių baltymai
150 g cukraus
Eiga:
Pirmiausia pagaminkite tešlą – šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį ir supilkite miltus, cukrų bei druską. Iki trupinių pirštais sutrinkite sviestą su miltais. Tuomet supilkite kiaušinių trynius ir užminkykite tešlą. Jeigu tešla nelimpa, galima įpilti šaukštelį šalto vandens. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite valandai šaldytuve. Atvėsusią tešlą iškočiokite ir įklokite į sviestu išteptą kepimo formą. Kraštus, kad būtų lygūs, apipjaukite, o vidų subadykite šakute – taip kepdama tešla neiškils. Tuomet pašaukite tešlą kepti apie 20 minučių 170°C temperatūroje, arba kol lengvai apskrus.
Kol tešla keps, pradėkite ruošti įdarą. Uogas ir cukrų suberkite į puodą ir pavirkite ant nedidelės ugnies. Nepamirškite vis pamaišyti, kad masė sutirštėtų. Tuomet gautą uogienę palikite atvėsti.
Pradėję ruošti morengą, pirmiausiai kiaušinio baltymus supilkite į dubenį, o tuomet imkite juos plakti. Kai pradės formuotis putos, po truputį, vis plakant, supilkite 150 gramų cukraus. Viską plakite tol, kol baltymai taps standūs ir blizgantys.
Tuomet į iškeptą pyrago pagrindą sudėkite uogienę – ant viršaus sudėkite baltymus, palyginkite paviršių ir kepkite pyragą valandą, 110°C temperatūroje, kol baltymas taps sausas ir traškus. Skanaus!
Kaip iškepti traškias bulves bei paruošti marinuotus svogūnus vos per pusvalandį? Kokia yra gardžiųjų Kotrynos salotų paslaptis? Visa tai sužinosite jau šeštadienį.
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!
Rašyti komentarą