Pikantiškas ir sodraus skonio paštetas puikiai tinka prie sumuštinių, taip pat yra puikus įdaras.
Žuvies paštetą galima pagaminti iš bet kokių žuvies konservų - tai daug paprasčiau nei pjaustyti šviežią žuvį.
Konservuotos žuvies paštetas
Paltuso arba bet kokios konservuotos žuvies aliejuje - 200 gr.
Kietasis sūris - 80 gr.
Kiaušiniai - 2 vienetai.
Citrinų sultys - 1 valgomasis šaukštas.
Druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Išimkite žuvį iš stiklainio. Išsaugokite aliejų iš skardinės - jis pravers. Iš žuvies konservų išimkite nugarkaulį ir kitus stambius kaulus. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite.
Kiaušinius ir sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Žuvį, sūrį ir kiaušinius sudėkite į maišytuvo dubenį. Supilkite konservuotą skystį. Paštetą sumaišykite iki vientisos masės.
Į mišinį supilkite citrinos sultis ir dar kartą suplakite paštetą. Citrinos sultys naudojamos ne tik dėl skonio, bet ir dėl ilgesnio galiojimo laiko.
Konservuotą žuvies paštetą laikykite stikliniame inde šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas.