Kokių maisto produktų negalima šildyti mikrobangų krosnelėje: galbūt apie tai nežinojote

Naudoti mikrobangų krosnelę patogu ir taupo laiką, tačiau svarbu žinoti, kokių maisto produktų joje negalima šildyti. Kad išvengtumėte galimo pavojaus sveikatai, visada geriau imtis atsargumo priemonių ir maistą šildyti tradiciniais būdais.

1. Vištienos patiekalai.

Vištienoje yra baltymų, kurie kaitinant keičia savo struktūrą. Dėl to galima apsinuodyti maistu. Geriausia vištieną pašildyti keptuvėje arba orkaitėje.

2. Ryžiai.

Nevirtuose ryžiuose dažnai būna bakterijų sporų, kurios gali išlikti gyvybingos net ir po virimo. Šildant mikrobangų krosnelėje šios sporos gali suaktyvėti ir sukelti apsinuodijimą maistu.

3. Kiaušiniai.

Kiaušiniai, ypač virti ar kepti, kaitinami mikrobangų krosnelėje gali tapti guminiai ir prarasti skonį. Be to, kyla pavojus, kad kiaušinis mikrobangų krosnelėje gali sprogti.

4. Motinos pienas.

Šildant motinos pieną mikrobangų krosnelėje, jis gali būti kaitinamas netolygiai, todėl gali atsirasti karštų taškų, kurie gali nudeginti kūdikį. Be to, tai gali sunaikinti kai kuriuos piene esančius apsauginius antikūnus.

5. Žalios lapinės daržovės.

Tokiose žaliose daržovėse, kaip špinatai ar kitos lapinės daržovės, yra didelis kiekis nitratų. Šildant mikrobangų krosnelėje nitratai gali virsti nitritais, kurie yra kenksmingi jūsų sveikatai.

6. Grybai.

Šildant grybus mikrobangų krosnelėje gali pasikeisti jų baltymų struktūra ir jie gali tapti toksiški. Geriausia vartoti šviežiai paruoštus grybus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder