Kiaušinių galima rasti beveik kiekvieno namuose, nes jie labai dažnai naudojami pusryčiams, salotoms ir desertams gaminti. Kiaušinius galima laikyti įvairiose vietose - šaldytuve, kartoninėse dėžutėse ir net paprastuose krepšeliuose kambario temperatūroje.
Kaip rašo "Express" su nuoroda į ekspertus "Profesionalų paslaptys", nors vieno teisingo atsakymo, kur tiksliai juos reikėtų laikyti, nėra, nuo to priklauso šių produktų ilgaamžiškumas. Jie patarė, kaip pailginti kiaušinių galiojimo laiką.
"Viena diena kambario temperatūroje atitinka maždaug keturias dienas šaldytuve", - teigė ekspertai.
Jie taip pat pataria kiaušinius laikyti originalioje pakuotėje, kuri yra "optimizuota taip, kad gabenimo ir laikymo metu kiaušiniai išliktų kuo šviežesni". Tačiau svarbu patikrinti, ar kiekvienas kiaušinis padėtas plačia, užapvalinta puse į viršų, kad būtų maksimaliai šviežias.
"Šiame gale yra kiaušinio oro kišenė, todėl laikui bėgant kiaušinio trynys nesutrūkinės ir neprilips prie lukšto.
Jei juos laikysite dėžutėje šaldytuve suapvalinta puse į viršų, kiaušiniai gali išsilaikyti keliomis savaitėmis ilgiau nei ant dėžutės nurodyta galiojimo data", - aiškina kulinarijos ekspertai.
Rašyti komentarą