Kepinti pomidorai - panaudokite juos pusryčiams, picai, salotoms ar vištienai pagardinti
Nežinote, kur panaudoti gausų pomidorų derlių? Pasigaminkite keptus pomidorus, kuriais galėsite pagardinti įvairius patiekalus:
Pagaminkite picą su keptais pomidorais, baziliku
Patiekite su kepta kiaušiniene
Pagaminkite ricotta, burrata ar feta sūrio salotas su keptais pomidorais
Patiekite su vištienos krutinėle
Pagaminkite makaronus su pomidorais, alyvuogių aliejumi, baziliku bei sūriu
Jums reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 stiklinių vyšninių pomidorų
1/2 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukšto medaus
1 šaukšto vyno acto
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 150C. Išklokite didelę kepimo formą su kepimo popieriumi. Apšlakstykite kepimo formą alyvuogių aliejumi.
Į kepimo formą sukratykite plautus pomidorus be kotelių, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
Kepkite pomidorus orkaitėje apie valandą ir išimkite iš orkaitės. Sumaišykite medų, actą mažame dubenyje, kol medus ištirps. Įmaišykite alyvuogių aliejaus.
Aptepkite pomidorus pagamintu padažu.
Kepkite pomidorus orkaitėje toliau, kol pomidorai karamelizuosis (apie valandą).
Šiuos pomidorus galite laikyti šaldytuve iki 4 dienų.
Skanaus!
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Rašyti komentarą