Neįmanoma įsivaizduoti virtuvės be druskos. Yra kelios šio produkto rūšys, tačiau labiausiai paplitusios yra dvi. Supraskime, kas geriau - jūros druska ar paprastoji druska.
Daugeliui žmonių rūpi klausimas, ar galima naudoti jūros druską vietoj paprastos. Virėjai pateikia teigiamą atsakymą.
Dar daugiau nežino, ar galima naudoti jūros druską maisto gaminimui. Taigi, patyrusios šeimininkės, virdamos daržoves, ryžius, vištieną ar sriubas, deda jos į vandenį, nes ištirpintos jūros druskos skonis nesiskiria nuo paprastos druskos.
Kuo jūros druska sveikesnė - Sveikatos apsaugos ministerijos atsakymas
Tai, kad jūros druska yra natūrali, nereiškia, kad ji geresnė už valgomąją druską. Sveikatos apsaugos ministerija paaiškino, kad abi druskos rūšys yra beveik vienodos, o pagrindinis jų komponentas yra natris. Todėl neįmanoma pasakyti, kuri druska yra sveikesnė už jūros ar valgomąją, šiuo atžvilgiu ekspertai primygtinai rekomenduoja tiesiog nepiktnaudžiauti ja.
Kuo jūros druska skiriasi nuo joduotos druskos
Pagrindinis skirtumas yra jodo kiekis. Ekspertai pastebėjo, kad jodo dalis jūros druskoje yra daug mažesnė nei jodizuotoje druskoje, į kurią specialiai dedama jodido.
Kuo skiriasi jūros druska nuo akmens druskos
Pirmasis skirtumas yra gavybos šaltinis. Jūros druska atsiranda išgarinus jūros vandenį, o paprastoji druska išgaunama specialiose kasyklose. Taip pat šios dvi rūšys skiriasi daugiausiai išvaizda.
Rašyti komentarą