Kaip taupyti energiją orkaitėje ir šaldytuve: naudingi patarimai

Kaip taupyti energiją orkaitėje ir šaldytuve: naudingi patarimai

(1)

Vienas didžiausių energijos eikvotojų yra orkaitė. Pateikiame keturis paprastus patarimus, kaip taupyti šilumą.

 

Kaip taupyti energiją šaldytuve

Pirmiausia neįkaitinkite orkaitės. Daugeliu atvejų to daryti nebūtina. Galite drąsiai nekaitinti, pavyzdžiui, kepdami picas.

Tai svarbu tik ruošiant švelnią tešlą, pavyzdžiui, suflė ir sausainius, ir mėsą, pavyzdžiui, filė.

Antra, nepamirškite, kad konvekcija yra geriausias kepimo būdas. Jei jį naudosite vietoj viršutinio ir apatinio šildymo, sutaupysite apie 20 % energijos.

Priežastis: konvekcija sumažina temperatūrą 20-30 laipsnių.

Trečia, naudokite likutinę šilumą.

Likus maždaug 10 minučių iki kepimo pabaigos išjunkite orkaitę. Likutinės šilumos pakanka puikiems kepiniams iškepti, jei orkaitės durelės iki galo uždarytos.

Ketvirta, pabandykite kepti bandeles skrudintuve.

Daugelis modelių turi specialų priedą. Taip naudojant orkaitę sutaupoma apie 70 % energijos, palyginti su orkaite.

Taip pat galite taupyti energiją šaldytuve

Kitas energijos vartotojas - šaldytuvas. Nepamirškite, kad seną modelį pakeitus A klasės prietaisu, per metus galima sutaupyti 67 eurus energijos sąnaudų.

Taip sutaupoma 230 kilovatvalandžių elektros energijos ir 121 kilogramas CO2.

Tačiau jei nenorite pirkti naujo šaldytuvo-šaldiklio, senąjį prietaisą galite padaryti efektyvesnį energijos vartojimo požiūriu.

Svarbus vaidmuo tenka šaldytuvo ir šaldiklio atitirpinimui.

Paprastai tai trunka ne ilgiau kaip valandą. Tačiau dėl to per metus galite sutaupyti nuo 15 iki 45 % energijos.

Tiesa ta, kad penkių milimetrų aukščio šerkšnas šaldiklio skyriuje padidina šaldytuvo energijos sąnaudas maždaug 30 proc.

Tas pats pasakytina ir apie naujus ir efektyvius aukščiausios energinės klasės prietaisus.

Kad ledo sluoksnis nesusidarytų iš karto, turėtumėte atkreipti dėmesį į tinkamą temperatūrą šaldytuvo ir šaldiklio skyriuje.

Optimali temperatūra yra atitinkamai 7 ir 18 laipsnių.

Esant tokiai temperatūrai, visi maisto produktai yra pakankamai atšaldyti.

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder