Kaip laikyti uogas, kad jos ilgiau išliktų šviežios?

Pirkdami uogas parduotuvėje (bei rinkdami patys) ieškokite tokių uogų, kurios (nė viena) neturės pelėsio, paminkštėjimų.

Išsirinkite geriausias uogas.

Jei matote skysčio, susirinkusio pakuotės apačioje, tai yra indikatorius, jog yra kelios uogos, kurios yra nebevartotinos. Ieškokite tokių uogų, kurios yra blizgančios bei standžios.

Jei turite minkštesnių uogų, atidėkite jas vaisių kokteiliams, pyragams ar sirupui.

Suteikite savo uogoms spa procedūrą.

"Išmaudykite" uogas acto tirpale (sumaišykite kelis puodelius vandens su keliais šaukštais acto) iškart grįžus iš parduotuvės.

Tai neleis uogoms ilgesnį laiką sugesti ir sunaikins bakterijas.

Perplaukite uogas vandeniu ir jas nusausinkite.

Nesugrūskite uogų jas laikant šaldytuve.

Sugrūstos vienoje vietoje uogos lengviau genda.

Uogas nuplovę laikykite jas ne įprastoje pakuotėje, o plačiame indelyje, išklotame popieriniu rankšluosčiu.

Uždenkite uogas nesandariu indeliu, jog iš indelio galėtų "išeiti" bakterijos.

Nelaikykite uogų pačiame šalčiausiame šaldytuvo kampelyje, kadangi tai gali lemti uogų užšalimą.

Užšaldykite uogas vėlesniam laikui.

Jei neturite, kur panaudoti nusipirktų uogų - jas užšaldykite.

Išrinkite geriausias uogas, išmeskite sugedusias, perplaukite minėtu acto mišiniu, vandeniu ir nusausinkite.

Jei norite užšaldyti pilnas braškes, iš pradžių užšaldykite jas išdėliotas ant lygaus paviršiaus, o vėliau galėsite jas palikti tam skirtame maišelyje nuo pusės metų iki metų šaldiklyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder