Į ką atkreipti dėmesį norint išsirinkti saldųjį mandariną
Pirmiausia atkreipkite dėmesį į spalvą: mėsingas ir saldus mandarinas yra sodrios oranžinės spalvos. Geltona, žalsva ir dar blyškesnė spalva rodo, kad mandarino skonis yra rūgštesnis.
Prinokusio mandarino forma bus artima idealiam apskritimui.
Saldžiųjų mandarinų žievė dažnai būna plona, o rūgščiųjų - plona.
Saldus mandarinas yra sunkesnis, todėl tiesiog paimkite jį į ranką, jis bus sunkesnis už neprinokusį, taigi ir už rūgštų mandariną.
Malonus citrusinių vaisių aromatas rodo, kad vaisiai prinokę ir sultingi.
Prinokęs sultingas mandarinas yra minkštas ir tvirtas. Reikėtų vengti minkštų ar sunkiai liečiamų vaisių.
Apibendrinant, pirkite tik ugninės oranžinės spalvos mandarinus.
Blyškūs, geltoni ir net žali vargu ar bus skanūs.
Šio vaisiaus odelė neturėtų būti per daug stora, tačiau jei ji labai plona, mandarinus sunku nulupti.
Jei pakėlus vaisius jis yra akivaizdžiai sunkus, tai geras ženklas.
Jame yra daug sulčių.
Puikiai prinokę vaisiai taip pat pasižymi maloniu ir išskirtiniu aromatu bei apvalia forma.
Skanūs mandarinai taip pat yra tvirti, bet ne kieti.
Venkite minkštų mandarinų, nes bet kokie pažeidimai turi įtakos citrusinių vaisių kokybei.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Naudingi patarimai: kaip išsirinkti šildytuvą savo namams?
- Niekada to nedarykite, jei nenorite sugadinti skalbimo mašiną
- Kaip patikrinti, ar pro langus nesiveržia šaltis: 6 paprasti būdai, kaip rasti spragas
- Trys prietaisai, kurie namuose naudoja daugiausia elektros energijos: galima gerokai sutaupyti
- Kodėl į skalbyklę reikia dėti druskos: patarimas, kaip išlaikyti daiktų šviežumą
- Nemalonūs kvapai bute: priežastys ir priemonės juos panaikinti
Rašyti komentarą