Kai skanu – dar ir nebrangu: savaitgalio pietums – kiaulienos iešmeliai ir gaivus desertas
Tik „Superšeštadienio“ metu kilogramas šviežio kiaulienos kumpio be kaulo kainuos vos 2,79 Eur. Gardžiajam desertui paruošti prireiks 30 proc. riebumo „Pilos“ plakamosios grietinėlės – aktyvinus „Lidl Plus“ kuponą, ji kainuos tik 0,49 Eur. Karštąjį savaitgalį atgaivins gazuotas gaivusis gėrimas „Coca-cola“, kurį įsigysite už 0,99 Eur – tik nepamirškite jo gerai atvėsinti.
Šiltojo savaitgalio pietums – kiaulienos kumpio iešmeliai
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos kumpio be kaulo
- 4 skiltelių česnako
- 6 v. š. garstyčių
- 2 v. š. majonezo
Paruošimas:
- Supjaustykite kumpį nedideliais gabalėliais.
- Sutrinkite česnaką ir sumaišykite jį su kiaulienos gabalėliais bei garstyčiomis ir majonezu.
- Padėkite į šaldytuvą ir palikite pasimarinuoti 4–6 valandoms.
- Marinuotą kiaulieną tankiai sumaukite ant iešmelių ir kepkite ant grilio, vartydami, kol iškeps.
- Iešmelius galite kepti ir orkaitėje, įkaitinus ją iki 200 laipsnių, – jie orkaitėje keps apie 20–30 min.
- Iškeptus iešmelius patiekite su virtais ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Gaivus ir vasariškas – lengvai paruošiamas serbentų desertas
Jums reikės:
- 250 ml „Pilos“ plakamosios grietinėlės
- 200 g trintų juodųjų serbentų
- Šiek tiek mėgstamų uogų, papuošimui
- 1 v. š. cukraus pudros
Paruošimas:
- Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, kol grietinėlė taps standi.
- Į stiklinę įpilkite šiek tiek suplaktos grietinėlės, tuomet uždėkite sluoksnį trintų juodųjų serbentų – taip sluoksniuokite iki stiklinės viršaus, palikdami vietos mėgstamų uogų papuošimui.
Skanaus!
Rašyti komentarą