Įtraukite į savo mitybą: mitybos specialistas įvardija geriausius daug baltymų turinčius riešutus

Šių daug baltymų turinčių riešutų įtraukimas į savo mitybą gali pagerinti bendrą sveikatą.

Jei norite sveikai užkandžiauti arba padidinti baltymų kiekį maiste, riešutai būtų protingas pasirinkimas.

Mitybos specialistė Destinee Moody papasakojo apie riešutus, kuriuose yra daugiausia baltymų, ir pateikė patarimų, kaip juos įtraukti į savo mitybą, rašo Eatthis.

Riešutų baltymai ne tik suteikia sotumo jausmą ir padeda reguliuoti svorį, bet ir gali būti vertingas dietos priedas.

Didesnis riešutų vartojimas taip pat siejamas su geresne cukraus kiekio kraujyje kontrole ir gali padėti išvengti atsparumo insulinui.

Žemės riešutai

Žemės riešutai yra puikus pasirinkimas. Šie riešutai yra labai universalūs ir gali būti vartojami įvairiais būdais, įskaitant sumuštinį su žemės riešutų sviestu, skrudintus žemės riešutus ar naminių padažų pagrindą.

"Žemės riešutuose yra didžiausias baltymų kiekis iš visų kitų riešutų. Tai taip pat geras magnio, kuris padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, šaltinis", - sakė Moody.

Migdolai

Tai puikus augalinių baltymų, sveikųjų riebalų, skaidulinių medžiagų, vitamino E ir mineralų, pavyzdžiui, magnio, šaltinis.

"Migdoluose gausu vitamino E, kuris yra svarbus antioksidantas, padedantis iš organizmo išplauti laisvuosius radikalus ir uždegimą sukeliančius junginius", - aiškino Moody.

"Jie taip pat gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį. Be to, jie turi mažiau riebalų nei daugelis kitų riešutų, todėl labiau tinka lieknėjimo dietai", - pridūrė mitybos specialistė.

Pistacijos

Juose gausu skaidulinių medžiagų, sveikųjų riebalų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų, pavyzdžiui, flavonoidų ir antocianinų, kurie pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis.

"Pistacijos puikios, nes jose yra visos devynios nepakeičiamosios aminorūgštys, kurių organizmas negali pasigaminti pats ir turi gauti su maistu", - sakė Moody.

Anakardžiai

"Varis, kurio gausu anakardžiuose, gali padėti palaikyti kaulų ir širdies bei kraujagyslių sveikatą. Anakardžiai taip pat žinomi kaip žemės riešutų giminaičiai, pasižymintys sodresniu skoniu, o moksliniai tyrimai rodo, kad skrudintuose anakardžiuose gali būti daugiau antioksidantų." - teigia Moody.

Lazdynų riešutai

Didelis antioksidantų kiekis lazdynų riešutuose gali kovoti su uždegimais ir mažinti oksidacijos lygį.

"Lazdynų riešutuose yra daugiau riebalų nei daugumoje riešutų, tačiau juose yra geras mononesočiųjų riebalų, kurie mažina širdies ligų riziką, santykis", - aiškina Moody.

Graikiniai riešutai

Šiuose smegenų formos riešutuose gausu širdžiai naudingų omega-3 riebalų rūgščių, kurios būtinos širdies ir smegenų sveikatai. 

"Graikiniuose riešutuose yra vienas didžiausių riebalų kiekių iš visų riešutų. Jei bandote numesti svorio, nerekomenduojama jų valgyti per dažnai", - sakė mitybos specialistė.

Visi žino, kad riešutai yra sveiki, nepriklausomai nuo jų rūšies - graikiniai riešutai, migdolai, pistacijos, anakardžiai, nes kiekvienos rūšies riešutai yra pilni maistingųjų medžiagų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder