Grilio eksperto Vyliaus Blauzdavičiaus teigimu, būtina pagalvoti ir apie papildomus įrankius, padėsiančius sultingus ir pasakiškai skanius patiekalus grilyje paruošti dar paprasčiau. Balandžio 23-ąją JAV yraminima nacionalinė piknikų diena, kurios proga, šefas pasakoja apie įvairius priedus, užtikrinsiančius tvirtus jūsų žingsnius iškylų sezono starte.
Pasak V. Blauzdavičiaus, jam grilinimo sezonas tęsiasi visus metus, o kiekvienas patiekalas turi skirtingus kepimo būdus, technikas ir receptus. Vis dėlto anot šefo, kasmet šiltojo metų laiko pradžia jis kartu su komanda pažymi lauke keptais šašlykais.
Pašnekovas pažymi, kad prieš dedant ant kepsninės maistą, reikėtų pagalvoti apie kelis dalykus: „Pasiruošimas sezonui gali būti ir labai paprastas – nupūskite dulkes nuo grilio, jį gerai išdeginkite ir jūs jau galite kepti mėsą ar kitus skanėstus. Jei išdeginti nemokate – paprasčiausia ją bus išvalyti su kepsninių valikliu. Bet kokiu atveju, aš visada rekomenduoju prisėsti ir pagalvoti, ką šiemet norėsite išbandyti ar išmokti, kaip eksperimentuosite. Pagal tai pasipildykite savo įrankių ir grilio priedų kolekciją, o lentynas – įvairiais prieskoniais ir padažais.“
Tinkama kepsninė – svarbus, bet ne būtiniausias elementas
Šefas pratęsia, kad pirmiausia reikėtų pagalvoti, ar jūsų kepsninė vis dar tinkama naudojimui. Ir nors tai ne svarbiausias grilio sezono elementas, speciali įranga tikrai gali praversti.
„Tobulą kepsninę ar grilį išsirinkti nėra sudėtinga. Tereikia atsakyti į kelis klausimus, nes kas tinka jūsų kaimynui, nebūtinai tiks ir jums. Viską lemia tai, ką norėsite gaminti ir kokiu būdu kepsite. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad ne visada aukštesnė kaina lemia geresnę kokybę ir platesnį jo panaudojimą. Apskritai, patiekalų įvairovė ir skonis priklauso nuo jūsų fantazijos, tačiau turint gerą įrangą, savo eksperimentus įgyvendinti paprasčiau“, – sako V. Blauzdavičius.
Darbą prie kepsninės palengvins įvairūs atributai
Pašnekovas toliau pasakoja, kad grilio sezono metu pravers ir tokie elementai kaipaliuminio padėkliukai griliui, šašlyko iešmeliai ir vienkartinės kepsninės komplektas. Juos „Lidl“ parduotuvių „Grillmeister“ asortimente galima rasti kasdien, o nuo balandžio 26 d. kartu su kitais riboto laiko pasiūlymais, visose „Lidl“ bus galima įsigyti „Topmove“ ženklo „Termo“ pirkinių krepšį, padėsiantį išlaikyti tinkamą produktų temperatūrą.
„Karštą dieną veždami mėsą ir kitus greitai gendančius produktus automobilyje, palikdami juos šiltoje vietoje, rizikuojate, kad produktai spėssugesti. Dėl to rekomenduočiau įsigyti „Termo“ krepšį, viduje palaikantį vėsią temperatūrą – taip apsisaugosite nuo nepageidaujamų nesėkmių. Taip pat į gamtą vežtis grilį ar metalinę kepsninę patogu tikrai ne visada, todėl jei kepate rečiau ar net neturite grilio, bet vis tiek trokštate ugnies ir dūmo aromatų, mažesnei draugų kompanijai puikiai tiks vienkartinė kepsninė. Ją naudoti yra itin patogu ir paprasta.
Kalbant apie kepimą, jo metu pagelbės aliuminio padėkliukai, kuriuose galima kepti produktus ir jiems nereikia tiesioginės kaitros. Taip pat tai ir priemonė, padedanti palaikyti švarą, nes padėjus jį po grotelėmis, neišpurvinsite grilio. Iešmeliai leis iškepti ne tik šašlykus, jei neturite metalinių iešmų, bet ir įvairius vėrinukus – nuo daržovių, vištienos ar vaisių“, – teigia šefas.
Keturi įrankiai, su kuriais grilio sezoną pradėsite užtikrintai
V. Blauzdavičius pažymi, kad papildomai galima išskirti keturis grilinimo įrankius, su kuriais kelti koją į iškylų sezoną bus paprasčiau: tai karščiui atsparios pirštinės, žnyplės, prijuostė ir momentinis termometras.
„Pirštinės – itin reikšmingas atributas, norint apsaugoti rankas nuo karščio ir nudegimų. Rekomenduoju rinktis odines, nes jos bus labiau ilgaamžiškos. Antrasis įrankis – žnyplės. Kartais juokauju, kad jos – rankų pratęsimas, nejaučiantis skausmo. Kokybiškos žnyplės triūsą prie grilio pavers tikru malonumu. Taip pat ypač svarbi yra prijuostė, apsaugosianti jus nuo nešvaros. Siūlyčiau įsigyti prijuostę, pagamintą iš netepios medžiagos. Galiausiai, norint, kad mėsa būtų labai sultinga, pasitelkite momentinį termometrą. Tokiu būdu žinosite vidinę mėsos temperatūrą, niekada jos neperkepsite ir nevalgysite žalios“, – sako šefas.
Rašyti komentarą