Poffertjes – tai nedidelio dydžio blyneliai, kurių gimtinė yra viena iš Beniliukso valstybių bendrijos šalių. Nors nėra tiksliai žinoma, kada pirmą kartą Nyderlandų karalystėje kepti pradėti šie apvalūs ir labai purūs blyneliai, manoma, kad jie išpopuliarėjo daug augančio vartotojų susidomėjimo socialiniuose tinkluose. Tai lėmė, kad šviežiais ir dar garuojančiais Poffertjes blyneliais šiuo metu prekiaujama kone kiekvienoje Nyderlandų produktais prekiaujančioje parduotuvėlėje.
Poffertjes blynelių populiarumo paslaptimi yra jų lengvumas, pastebi „Lidl". Mažyčiai mielinės tešlos blyneliai kiekvieną juos valgantį žmogų tarsi nukelia į vaikystę. Nors besimėgaujančių blyneliais yra šimtai ar net tūkstančiai, juos paruošti anksčiau galėjo ne kiekvienas, mat Poffertjes blyneliams reikalinga speciali kepimo įranga – keptuvė su nedidelėmis įdubomis. Į jas atsargiai pilama tešla, o jai pradėjus burbuliuoti, blynelis yra sparčiai apverčiamas, kad apskrustų abi jo pusės.
Dabar Poffertjes blynelių kepimui skirta įranga yra prieinama kone visiems, todėl „Lidl" kviečia namuose pasigaminti skaniausius ir puriausius blynelius – receptą rasite apačioje.
Kadangi šie blyneliai yra gaminami iš saldžios mielinės tešlos, jie valgomi su tokiais pat saldžiais pagardais. Dažniausiai ant dar karštų blynelių yra uždedamas gabalėlis sviesto bei kartu pabarstoma miltelinio cukraus, neretai ant blynelių viršaus pjaustomi švieži vaisiai ir uogos, pilami šokoladiniai ar karameliniai sirupai, medus ar plakta grietinėlė, pastebi „Lidl".
Poffertjes blyneliai (apie 70-80 individualių blynelių)
Jums reikės:
350 ml pieno,
220 g miltų (galite naudoti universalius arba lygiomis dalimis maišyti grikių ir universalius miltus),
ketvirčio šaukštelio sausų mielių,
2 šaukštų cukraus,
1 didelio kiaušinio,
šiek tiek druskos,
sviesto keptuvės patepimui.
Gaminimo eiga: nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus ir mieles, leiskite pastovėti apie 5-10 minučių. Tuomet kitame inde išplakite kiaušinius, cukrų bei žiupsnelį druskos, sudėkite miltų ir mielių mišinį ir maišykite iki tešla bus vientisa. Uždenkite indą maistine plėvele arba švariu rankšluostėliu ir leiskite kambario temperatūroje pastovėti apie 1 valandą.
Ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite Poffertjes blyneliams skirtą keptuvę, o jeigu jos neturite, bandykite eksperimentuoti su keksiukų kepimo forma. Kiekvieną įdubimą ištepkite ištirpintu sviestu. Kad būtų lengviau kepti blynelius, tešlą galite supilti į suspaudžiamą buteliuką – tuomet keptuvėje formuokite blynelius.
Blynelius kepkite iki apatinė jų pusė įgaus gražiai auksinę spalvą ir viršuje matysite besiformuojančius burbuliukus – tai ženklas, kad turite apversti blynelius. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir sudėkite į serviravimui skirtą indą ir pagardinkite norimais pagardais, tuomet vėl ištirpintu sviestu patepkite visus keptuvės įdubimus, kartokite tol, kol baigsis tešla. Skanaus!
Rašyti komentarą