Į bulvių košę įmuškite kiaušinį: rezultatas jus nustebins

Kol bulvių košė verda, į ją įmuškite vieną kiaušinio trynį - puikus patarimas virėjams.

Bulvių košė - universalus ir gerai pažįstamas garnyras, tačiau ją galima pagaminti dar skanesnę. Ne visi virėjai žino, kodėl į bulvių košę reikia dėti kiaušinio trynį.

Toks paprastas patarimas gali pastebimai pagerinti patiekalo skonį.

Kodėl į bulvių košę reikia dėti kiaušinio trynį

Patyrę virėjai į bulvių košę deda kiaušinį, kad ji būtų šilkinės ir švelnios struktūros. Kiaušinio trynys kulinarijoje yra emulsiklis, kuris sujungia ingredientus, kurie paprastai nesusimaišo. Įmaišius kiaušinį, tyrė bus glotni, orinė ir labai švelnaus skonio.

Kita priežastis, dėl kurios kiaušinis (tiksliau, tik trynys) dedamas į bulvių košę, yra ta, kad pagerėtų patiekalo spalva. Įdėjus kiaušinio trynį, net ir šviesi bulvių košė taps apetitiškai geltona.

Kada į bulvių košę dėti kiaušinį?

Tai reikėtų daryti ne iš karto išjungus ugnį, o tada, kai bulvių košė šiek tiek atvėsta. Vienam kilogramui bulvių užtenka vieno trynio. Prieš įmaišydami kiaušinį į košę, būtinai kruopščiai nuplaukite lukštą po tekančiu vandeniu.



Ar saugu dėti kiaušinį į bulvių košę

Nors kiaušinis pagerina bulvių košės skonį, yra labai svari priežastis jo nedėti į bulvių košę. Faktas tas, kad žaliuose kiaušiniuose gali būti salmoneliozės, kuria užsikrečia vištos.

Jei bijote naudoti žalius kiaušinius gaminant maistą dėl salmoneliozės, pirkite pasterizuotus kiaušinius. Juose infekcijos tikrai nėra.

Kiaušinių taip pat galite įsigyti iš ūkininkų, kurie yra paskiepiję paukščius ir gali tai patvirtinti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder