- Imame paskaičiavimu 3 kilogramams kopūstų.
- Kopūstus supjaustyti.
- Stambiai sutarkuoti 3 dideles morkas.
- Išspausti 3-4 česnako skilteles.
- Viską permaišyti.
Darome marinatą:
- 1,5 l vandens dedame ant ugnies.
- Beriame 200 g cukraus,
- 3 valgomuosius šaukštus druskos (be kaupo).
- Paskui 250 g saulėgrąžų aliejaus.
- Kai užvirs, įpilti 200 g 9% acto.
- Turi pavirti 2-3 min.
- Marinatas paruoštas.
Gaminame:
- Užpilame kopūstus karštu marinatu.
- Kopūstai nuo to truputį suminkštės.
- Todėl nebijokite užpilti karštu, tiesiog nuo viryklės.
- Kopūstai turi pasimarinuoti 2 valandas.
- Po to jie paruošti valgymui.
- Tokius kopūstus reikia laikyti stiklainiuose vėsioje vietoje.
Rašyti komentarą