Šiais metais koncerte „PasiDalink“ debiutuos nauja rubrika „Interviu nešvaistant laiko“, kurioje aktorius Giedrius Savickas kalbino parduotuvėje sutiktus žmones. Jis skatino trumpam sustoti, pagalvoti, kiek maisto išmetame kiekvienas iš mūsų ir ragino pasidalinti naudingais patarimais, kaip galime sumažinti maisto švaistymo problemą.
„Svarbiausia nepirkti perteklinio kiekio, nepasiduoti akcijoms ar alkanoms akims, o galvoti racionaliai, kiek iš tiesų sugebėsi suvalgyti.“ „Reikia planuoti maistą, geriausia susirašyti savatės valgius ir maisto išmesti neteks.“ „Mane gelbėja šaldytuvas arba šaldiklis – kai matau, kad nepavyks suvalgyti viso maisto, tiesiog užšaldau“ „O aš dalinuosi su kaimynais – jei tik matau, kad turiu per daug maisto, visada mielai nunešu“, – patarimais dalinosi parduotuvėje sutikti žmonės.
G. Savicko kalbinti pirkėjai atviravo kad dažniausiai jie išmeta duonos likučius, kartais tenka išmesti ir nepavykusius valgius. Nors maistą išmeta skaudančia širdimi, tačiau tokių atvejų vis pasitaiko. G. Savickas sako, kad pradėti reikia nuo savęs – ne tik racionaliai apgalvoti savo pirkinių krepšelį, bet ir kaip įmanoma prisidėti prie šios opios problemos sprendimo.
„Mes švaistome progas, laiką, ir, prisipažinkim, tikrai švaistome maistą, kuriuo galėtume pasimaitinti patys ir pamaitinti kitus. Maisto švaistymo mastai nesuvokiamai dideli, tačiau kiekvienas iš mūsų galime šią problemą sumažinti paremdami „Maisto banko“ organizaciją, kuri nuo švaistymo gelbėja maistą ir juo maitina nepriteklių patiriančius žmones. Susiimkim visi kartu, labai prašau, susiimkim ir padėkim „Maisto bankui“ išgelbėti dar daugiau maisto“, – sako G. Savickas.
„Maisto banko“ paramos koncertas „PasiDalink“ jau šį penktadienį 19 val. 30 min. tiesiogiai per LNK. Trumpieji numeriai 1343 (auka 5 eurai) ir 1413 (auka 10 eurų) veikia jau dabar. Kviečiame nelikti abejingais.
Rašyti komentarą