Garsenybių treneris Paulius Ratkevičius pasidalijo Viduržemio jūra dvelkiančiais receptais
„Stengiantis sureguliuoti savo mitybą, svarbiausia yra saikas ir supratimas, jog mažas kiekis net nesveiku vadinamo produkto nesugadins sveiko patiekalo. Tai, kad galiu griauti stereotipus, yra tikras gyvenimo džiaugsmas. Žmonės net iki šių dienų galvoja, kad siekiant užsibrėžtų tikslų, valgyti galima ne viską“, – TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ dalijasi Paulius.
Čia jis gavo užduotį pagaminti patiekalą iš jūros gėrybių. Paulius pasirinko gaminti Viduržemio jūros regiono virtuvės įkvėptą troškinį, kurį gali išbandyti kiekvienas.
Viduržemio jūros įkvėptas Pauliaus troškinys
Jums reikės:
1 vidutinio dydžio raudonosios paprikos
1 mažesnio dydžio cukinijos
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
1 baklažano
150 g žiedinio kopūsto
100 g petražolių
2-3 vidutinio dydžio morkų
150 g lašišos
Pusės kalmaro filė
100 g aštuonkojų
100 g karališkų krevečių
100 g midijų
250 ml 12 proc. riebumo grietinėlės
Druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Susmulkinkite visas turimas daržoves, jas sudėkite į didesnį indą. Vidutinio dydžio gabalėliais supjaustykite lašišą, o kalmaro filė – juostelėmis. Tuomet nupjaukite aštuonkojo čiuptuvus ir juos susmulkinkite mažais gabalėliais. Sudėkite paruoštas gėrybes į indą su daržovėmis, ten pat įdėkite ir krevetes bei midijas.
Visą šį mišinį gerai sumaišykite ir sudėkite į foliją. Jos kraštus užlenkite taip, jog galėtumėte įpilti grietinėlę. Ją supylę, užsukite folijos viršų, uždėkite ant iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitinto grilio ir kepkite apie 10 minučių. Iškepę, patiekite lėkštėse su norimais papuošimais.
Laidoje „Lidl grilio talentai“ dvikovoje su Pauliumi susirungė barų vadybininkas ir griliaus entuziastas Dovydas. Jis gamino tailandietiškas jūros gėrybes kokosų pieno ir kario padaže. Jeigu mėgstate Azijos šalių virtuvę, nepraleiskite progos išbandyti šio recepto.
Dovydo tailandietiškos jūros gėrybės kokosų pieno ir kario padaže
Jums reikės:
150 g lašišos
1 kalmaro filė
150 g karališkų krevečių
300 g midijų su kiautu
400 ml kokosų pieno
4-5 pievagrybių
1 čili pipiro
Pusės raudonosios paprikos
3-4 skiltelių česnako
4-5 žaliosios citrinos lapelių
Poros morkų
1 vidutinio dydžio cukinijos
100 g porų
Kario pagal skonį
10 g cukraus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Žuvies prieskonių
Pusės prancūziško batono
Aliejaus kepimui
Paruošimas:
Smulkiai supjaustykite visas daržoves, jas apkepinkite keptuvėje su aliejumi porą minučių. Tuomet supjaustykite lašišą ir kalmaro filė. Ant krevečių užberkite žuviai skirtų prieskonių, apkepkite jas su midijomis ir kalmaro filė.
Į didesnį puodą supilkite kokosų pieną, sudėkite apkepintas daržoves ir jūros gėrybes bei žaliosios citrinos lapelius. Šį mišinį patroškinkite apie 5-7 minutes, o lašišą pasilikite pabaigai. Sudėję lašišą, viską patroškinkite dar 2-3 minutes, ir tuomet patiekite dubenėliuose, su pakepintu išilgai perpjautu prancūzišku batonu.
Skanaus!
Rašyti komentarą