Kišas - populiarus prancūzų patiekalas, garsėjantis savo sultingumu ir didele įdarų įvairove. Tai atviras pjaustytos tešlos pyragas aukštais šonais. Kišą galite pripildyti kuo tik norite - vištiena, daržovėmis, žuvimi ar grybais.
Dėl skonio sodrumo, malonaus aromato ir traškios tešlos jį įsimylės kiekvienas.
Kišas su vištiena ir grybais
Tešlai:
Miltai - 2 puodeliai.
Sviestas - 200 gr.
Kiaušiniai - 1 kiaušinis.
Druska pagal skonį.
Įdarui:
Kiaušiniai - 2 kiaušiniai.
Druska pagal skonį.
Vištienos filė - 300 gr.
Švieži pievagrybiai - 400 gr.
Kietasis sūris - 100 gr.
Grietinė - 100 gr.
Augalinis aliejus - 20 gr.
Muskato riešuto, kalendros, juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Persijokite miltus į dubenį.
Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į miltus.
Mišinį rankomis sutrinkite į smulkius trupinius.
Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir minkykite tešlą apie 5 minutes.
Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Dėkite į karščiui atsparų indą (24 cm skersmens).
Tešlą rankomis paskirstykite, kad susidarytų apvadas, ir keliose vietose subadykite šakute.
Tešlą įkaitinkite iki 200 laipsnių ir kepkite 10 minučių, tada išimkite ir atvėsinkite.
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais, o grybus susmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną, kol ji taps auksinė, sudėkite grybus, įpilkite šiek tiek verdančio vandens ir pagardinkite druska.
Troškinkite ant silpnos ugnies, kol skystis išgaruos. Išjunkite ugnį ir leiskite įdarui atvėsti.
Įdarui grietinę, druską ir prieskonius sumaišykite dubenyje su kiaušiniais ir išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
Sudėkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
Į tešlos pagrindą sudėkite grybų ir vištienos įdarą ir išlyginkite.
Tolygiai paskirstykite įdarą ant pyrago viršaus.
Dėkite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Rašyti komentarą