Gaivios granatų salotos: 5 receptai visiems skoniams
Jei nemėgstate burokėlių, nieko baisaus - tiesiog nedėkite jų į salotas.
Granatų salotos su vištiena, grybais ir džiovintomis slyvomis
Vištienos krūtinėlė - 500 gr
Bulvės - 3 vienetai.
Burokėliai - 1 vnt.
Svogūnai - 1 vnt.
Šampinjonai - 250 g.
Slyvos - 5 vnt.
Granatai - 1 vnt.
Augalinis aliejus - 2 šaukštai.
Majonezas - 100 g
Grietinė - 100 g
Druska - pagal skonį
Juodųjų pipirų - pagal skonį
Išvirkite vištienos krūtinėlę, bulves ir burokėlius.
Susmulkinkite svogūnus, grybus, džiovintas slyvas ir vištieną.
Bulves ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
Nulupkite granatų sėklas.
Grybus su svogūnais apkepkite augaliniame aliejuje, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, atvėsinkite.
Sumaišykite majonezą ir grietinę.
Sudėkite salotas: į lėkštės vidurį dėkite stiklinę, aplink sluoksnį bulvių, tada vištieną, grybus su svogūnais, džiovintas slyvas ir burokėlius.
Kiekvieną sluoksnį aptepkite majonezo ir grietinės padažu.
Atsargiai išimkite stiklinę ir pabarstykite salotas granatų sėklomis.
Granatų salotos su jautiena ir sūriu
Jautiena - 300-350 g.
Kiaušiniai - 3 vnt.
Burokėliai - 2 vnt.
Morkos - 2 vnt.
Bulvės - 3-4 vnt.
Kietasis sūris - 100 gr
Graikiniai riešutai - 50 gr
Granatai - 1 vnt.
Majonezas - pagal skonį
Išvirkite jautieną, kol suminkštės, kietai išvirkite kiaušinius, taip pat išvirkite bulves ir morkas.
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Bulves, morkas, kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Susmulkinkite riešutus, granatus į sėklas.
Sudėkite salotas: į lėkštę įdėkite stiklinę, aplink ją sluoksniuokite bulves, morkas, pusę jautienos, riešutus, sūrį, kiaušinius, kitą pusę mėsos ir burokėlius.
Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu.
Atsargiai išimkite stiklinę, taip pat patepkite viršų majonezu.
Pabarstykite granatų sėklomis.
Granatų salotos be burokėlių
Vištienos filė - 300 gr
Kiaušiniai - 3 vnt.
Bulvės - 3 vnt.
Morkos - 2 vnt.
Konservuoti kukurūzai - 250 gr
Granatai - 1 vnt.
Majonezas - pagal skonį
Druska - pagal skonį
Išvirkite vištieną, bulves, morkas ir kiaušinius.
Bulves, morkas ir kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, vištieną supjaustykite.
Paimkite granatą ir atskirkite sėklas.
Sudėkite salotas: į lėkštės vidurį padėkite stiklinę.
Aplink išdėliokite sluoksnį bulvių, vištienos, morkų, kukurūzų, kiaušinių.
Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu.
Atsargiai išimkite stiklinę ir papuoškite salotas granatų sėklomis.
Granatų salotos su dešra ir agurkais
Burokėliai - 2 vnt.
Kiaušiniai - 4 vnt.
Marinuoti agurkai - 3 vnt.
Virtos dešros - 300 g.
Svogūnas - 1 vnt.
Graikiniai riešutai - 50 g
Granatai - 1 vnt.
Majonezas - pagal skonį
Burokėlius ir kiaušinius išvirkite, kol suminkštės, tada juos sutarkuokite stambia tarka.
Dešrą ir agurkus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Susmulkinkite svogūną ir riešutus.
Nulupkite granatą ir išimkite sėklas.
Sudėkite salotas: į lėkštės vidurį padėkite stiklinę.
Aplink išdėliokite sluoksnį dešros, svogūnų, agurkų, sūrio, kiaušinių ir burokėlių.
Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu.
Atsargiai išimkite stiklinę ir papuoškite salotas granatų sėklomis.
Granatų salotos su žuvimi
Rūkyta skumbrė - 1 vnt.
Bulvės - 3 vnt.
Morkos - 2 vnt.
Burokėliai - 1 vnt.
Svogūnas - 1 vnt.
Granatai - 1 vnt.
Majonezas - pagal skonį
Žuvį supjaustykite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Išvirkite bulves, morkas ir burokėlius, sutarkuokite juos stambia tarka.
Susmulkinkite svogūną.
Granatus suberkite į žemės riešutus.
Sudėkite salotas: į lėkštę įdėkite stiklinę.
Aplink išdėliokite sluoksnį bulvių, žuvies, svogūnų, morkų, burokėlių.
Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu.
Ant salotų pabarstykite granatų sėklų.
Atsargiai išimkite stiklą.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Perkelkite plaktą kiaušinienę į naują lygį!
- Kaip išsaugoti voveraičių naudingas savybes (+ receptas)
- Skaniausias karamelinis desertas! Nereikės nieko kepti – jį labai lengvai paruošite!
- Išbandykite tris gurmaniškus sumuštinių receptus:
- 4 patarimai, kurie padės namuose lengvai ir greitai paruošti Benedikto kiaušinius
- Itališkas gardėsis – panfortė: kalnas riešutų, džiovintų vaisių ir uogų
- Labai greitai paruošiami obuolių sausainiai prie kavos. Išbandykite, tai itališkas receptas!
- 5 marinatai, puikiai tinkantys lašišai
Rašyti komentarą