Ekspertai pataria niekada nedėti šokolado į šaldytuvą, nes jis sugadins skonį
Joshua Houstonas, „Household Quotes“ maisto laikymo ekspertas, perspėjo, kad šokolado šaldytuve laikyti nereikėtų.
Jis „Express“ sakė, kad tai kenksminga iš karto dėl kelių priežasčių.
Pavyzdžiui, šokoladas gali lengvai sugerti kitų šaldytuve esančių maisto produktų kvapą.
Dėl to jūsų saldumynai gali prarasti savo skonį arba visai prarasti malonias savybes.
Kita rimta problema - spalvos pasikeitimas, kuris atsiranda, kai dėl drėgmės šaldytuve susidaro „cukraus sankaupos“.
Kur laikyti šokoladą
Daugelis iš mūsų meta šokoladą į šaldytuvą bijodami, kad jis ištirps.
Tačiau iš tikrųjų spintelė yra daug geresnis pasirinkimas. Geriausia šokoladą laikyti 12-18 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Jei šokoladą atidarysite, įdėkite jį į sandarų indą ar pakuotę. Tai apsaugos skanėstą nuo drėgmės ir išorinių kvapų, kurie gali sugadinti jo skonį.
Be to, ekspertas rekomenduoja šokoladą laikyti atokiau nuo tiesioginės šviesos, nes tai gali sukelti ne tik „cukraus žydėjimą“, bet ir tirpimą.
Tokį skanėstą vis tiek saugu valgyti, tačiau jis neatrodys patraukliai ir gali būti šiek tiek kitokio skonio.
„Diskusijos dėl šaldytuvo ar spintelės, kai kalbama apie šokoladą, tęsiasi jau daugelį metų.
Tikimės, kad tai turėtų išspręsti kai kuriuos karštus ginčus, todėl užjaučiame šaldytuvų savininkus. Tačiau galiausiai, kaip laikysite šokoladą, priklauso tik nuo jūsų.
Kai kurie žmonės labiau mėgsta šaltą šokoladą nei kambario temperatūros.
Tik įsitikinkite, kad jis tinkamai supakuotas, jei jau atidarytas“, - pridūrė Hiustonas.
Rašinius šokolado tema remia:
„AJ Šokoladas“ - Klaipėdoje
Uostamiestyje - didelis ir labai įvairus iš kokybiškų belgiškų žaliavų pagaminto šokolado pasirinkimas - Šokolado parduotuvėje „AJ Šokoladas“ Klaipėdoje, Karoso g. 9.
Čia visada rasite didžiulį asortimentą šviežiausių saldainių, saldžių ir netgi labai pikantiškų dovanėlių.
Kavinė dirba darbo dienomis nuo 9 iki 17 val.
Rašyti komentarą