Deserto idėja vaikams – ant grilio keptų vaisių kebabas: patiks net išrankiausiems
Prekybos tinklo „Rimi“ technologas Vidas Nadzeika kviečia patobulinti grilinimo patirtį su sveikais ir gardžiais keptais vaisiais, kurie tikrai taps vaikų vasaros favoritais.
Anot specialisto, nors labiausiai kepimui tinka kaulavaisiai, tokie kaip persikai ant nektarinai, griežtų taisyklių nėra, o svarbiausia – atrasti derinius, kurie labiausiai džiugina individualius skonio receptorius.
Kokius vaisius rinktis ir kaip juos paruošti?
Prekybos tinklo „Rimi“ technologas Vidas Nadzeika teigia, kad ant grotelių galima kepti įvairius vaisius: „Viskas priklauso nuo to, ką mėgstame.
Populiariausi vaisiai, dažniausiai kepami ant grotelių, yra ananasai, kriaušės, persikai, arbūzai, mangai, bananai ir net citrusiniai vaisiai, tokie kaip apelsinai ar citrinos.
Pavyzdžiui, bananus galima kepti ir su odele, ir be jos, o grilintos kriaušės sužavės dar kitokio skonio niuansais, taip pat tai bus vienas iš sveikatai palankesnių pasirinkimų.“
Be to, technologas rekomenduoja kepant vaisius patiesti foliją ir ant jos pabarstyti rudojo cukraus arba cukraus pudros: „Taip cukrus karamelizuosis su išsiskyrusiomis sultimis ir suteiks dar geresnį skonį.“
V. Nadzeika priduria, kad saldesni vaisiai gali būti patiekiami kaip desertas, o rūgštesni – kaip priedas prie mėsos ar žuvies.
Specialisto teigimu, į vaisių grilinimą vertėtų žvelgti kaip į kūrybišką eksperimentavimą, o įsibėgėjusios vasaros savaitgaliais galima išbandyti daugybę skirtingų variantų.
Norint paruošti vaisius grilinimui, iš pradžių reikėtų įkaitinti kepsninę iki vidutinio karščio.
Tupmet vaisius supjaustyti griežinėliais, skiltelėmis arba puselėmis, priklausomai nuo jų dydžio ir formos, o mažesnius vaisius galite palikti sveikus: „Viską lengvai patepkite aliejumi arba lydytu sviestu, kad nepriliptų ir įgautų sodrumo.
Tada dėkite vaisius tiesiai ant grotelių ir kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol ant jų atsiras grilio žymių ir jie karamelizuosis. Tiksli kepimo trukmė priklauso nuo vaisių ir jų sunokimo, todėl atidžiai stebėkite, kad vaisiai neperkeptų.“
Puikus būdas pagardinti pagrindinius patiekalus ir desertus
Ant grotelių kepti vaisiai yra ne tik skanus, bet ir sveikatai palankus pasirinkimas, tad ypač tinka vaikams: „Grilinti vaisiai yra puikus vitaminų bei mineralų šaltinis, o kepimas ant grotelių padeda išsaugoti maistingąsias medžiagas.
Be to, kepant vaisiuose esantis natūralus cukrus karamelizuojasi, todėl jie tampa dar saldesni ir ne visada reikia pridėtinio cukraus.
Ant grotelių kepti vaisiai pasižymi puikiu skonių, tekstūrų ir sveikatai naudingų savybių deriniu, todėl jie puikiai papildys jūsų vasaros meniu.“
Ekspertas pabrėžia, kad vaisių kepimas ant grotelių suteikia jiems gardų dūmo skonį, todėl jie puikiai tinka salotoms gardinti.
Ant grotelių keptus vaisius taip pat galima patiekti kaip garnyrą prie grilintos mėsos ar jūros gėrybių, suteikiant pikantiškiems elementams gaivų kontrastą.
Be to, juos galima dėti į desertus, pavyzdžiui, ledus, jogurtą ar pyragus, arba net įtraukti į unikalius receptus, pavyzdžiui, keptų vaisių salsą ar iešmelius.
Technologas kviečia namuose su vaikais pasigaminti sveikatai palankių vaisių kebabų.
Vaisių kebabai su žaliųjų citrinų padažu
Gaminimo laikas: 35 min.
Patiekalui reikės:
- 1 ananaso;
- 2 mangų;
- 2 bananų;
- 6 figų;
- 4 kriaušių.
Padažui reikės:
- 400 g graikiško jogurto;
- 150 g sūrio „Cream cheese“;
- 1 žaliosios citrinos;
- 2 šaukštų medaus;
- 1–2 šaukštų kokosų drožlių;
- 1 šaukštelio kapotų mėtų.
Gaminimo eiga:
- Medinius iešmelius palaikykite vandens vonelėje apie 10 minučių.
- Vaisius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, suverkite ant iešmelių, dėkite kepti ant vidutinės kaitros griliaus.
- Ananasus, mangus ir kriaušes kepkite iki 10 minučių.
- Bananus, figas kepkite apie 2 minutes.
- Dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą su sūriu, kokosų drožlėmis, žaliosios citrinos sultimis ir kapota mėta.
- Vaisių kebabus patiekite su paruoštu padažu.
Skanaus!
Rašyti komentarą