Burtai, kurie paverčia maistą pasakišku: juos naudojame visi, bet ar darome tai teisingai?
Žiūrovai sužinos daugybę naudingų patarimų – nuo to, kaip iš tiesų reikėtų naudoti prieskonius, iki to, kaip išvengti dažno virtuvėje daromų klaidų.
„Čia – burtai. Tai yra absoliuti magija, bet magija, kuri yra maiste. Įdėjus žiupsnelį, iš paprasto patiekalo pasidaro kažkas nuostabaus“, – šitaip prieskonių parduotuvę, kurioje lankysis Gian Luca, pristatys jį pasitikusi Agnė.
Moteris laidoje pasakos, kad jos ryšys su maistu visuomet buvo ganėtinai artimas – anksčiau ji gamindavo pati, domėdavosi įvairiais receptais, nemažai šioje srityje dirbo.
Tačiau pastebėjusi, kad panorėjus įdomesniam patiekalui surinkti visus reikalingus prieskonius tenka blaškytis po visą miestą, ji nusprendė palengvinti ne tik savo, bet ir kitų žmonių dalią.
Būtent todėl ji ryžosi avantiūrai ir atidarė savo prieskonių parduotuvę.
Agnė pasakos, kad prieskonius labai svarbu tinkamai laikyti, nes didžiausi jų priešai – saulės šviesa ir drėgmė.
O kaip tinkamai prieskonius naudoti ir kokios klaidos dažniausiai pasitaiko? „Daugiausiai prieskonių atsiskleidžia dviem būdais – juos traiškant arba tirpinant alkoholyje, aliejuje“, – nedaugeliui žinomą faktą atskleis moteris.
Galiausiai, padedamas Agnės, Gian Luca sukurs du skirtingus prieskonių mišinius – žuviai ir didkepsniui (steikui).
Žuviai Gian Luca naudos česnako, čili, citrinos ir mėtos prieskonius. Didkepsniui – kvapnius ir drėgnus urfos pipirus bei juodąjį česnaką su druska.
Abu šiuos prieskonių mišinius, kaip buvo patarta, virtuvės šefas sumaišys su aliejumi.
Visa tai padaręs, žuvį ir mėsą Gian Luca iškeps be jokiu prieskonių, mat, kaip atskleis laidoje, jei norite, kad viskas būtų daroma teisingai, juos užtepti su specialiai tam skirtu įrankiu reikia tik maistui iškepus.
Prie mėsos ir žuvies Gian Luca paruoš ir gaivias salotas iš pomidorų, mikrožalumynų, mango ir avokado.
„Jei norite pažiūrėti, ar avokadas minkštas, nereikia spausti pačio vaisiaus – užtenka pasižiūrėti, ar lengvai nusiima jo priekinė dalis.
Jei taip – vadinasi, jau prinokęs“, – amžiną dilemą, kaip išsirinkti tinkamą avokadą, atskleis Gian Luca, ir salotas dar pagardins retai kam girdėtu prieskoniu – pasiflorų uogomis.
Kiek skirtingų prieskonių turi Agnė?
Kodėl prieskonių pirkėjai kartais jaučiasi it darydami nusikaltimą?
Galiausiai, kaip tobulai parinkti prieskonius mėsos ir žuvies patiekalams?
Tai sužinosite jau šį sekmadienį, laidoje „La maistas“, 9.30 val. per TV3!
Rašyti komentarą