Nepaisant to, kad minkštas bananų vaisius yra padengtas stora oda, vadinama žievele, jis gali greitai pasikeisti per kelias dienas.
Jis ne tik linkęs į juodas dėmes ir tapti itin minkštu, bet ir išorėje pernoksta ir ant žievės atsiranda rudų dėmių.
Nors yra daug prieštaringų patarimų, kur tiksliai laikyti bananus, kad jie kuo ilgiau išliktų švieži, vienas eksperimentas įrodė būdą, kaip pratęsti galiojimo laiką penkiomis dienomis.
Kaip pasidalijo internetiniame maisto gaminimo forume, žinomame kaip Cooking Stack Exchange, vartotojas, pasivadinęs @derobert, teigė, kad vaisių atšaldymas tikrai veikia.
Jie sakė: „Šaldytuve odelės pajuoduoja, bet pats vaisius lieka geras. „Cooks Illustrated“ išbandė, ar bananai šaldytuve laikosi ilgiau, ir jie nustatė, kad taip ir yra – penkias dienas ilgiau.
Eksperimento metu buvo nustatyta, kad žmonės savo virtuvėje turėtų nuleisti stalviršį, kad vėsioje šaldytuvo aplinkoje „lėtai bręstų“.
„Cooks Illustrated“ komanda išbandė teoriją palikdama penkis kilogramus vertės bananus kambario temperatūroje trims dienoms, kol jie visiškai subręs.
Po šio taško pusė bananų buvo perkelta į šaldytuvą, o likusieji liko kambario temperatūroje.
Metodą išbandžiusios komandos teigimu, tris dienas po atskyrimo bananų išorė buvo beveik nesiskirianti.
Tačiau po keturių dienų kambario temperatūros vaisiai tapo „minkšti“, o šaldytuve laikomi vaisiai išliko tvirti, nors ir su pajuodusia odele.
„Cooks Illustrated“ komanda sakė: „Mes ir toliau ragavome šaldytuve laikomus bananus po to, kai kambario temperatūros mėginiai buvo išmesti, ir džiaugėmės sužinoję, kad jie išsilaikė dar penkias dienas (taigi, beveik dvi savaites po pirkimo), kol minkštimas pernoko. “
Nors tai žymiai pailgino vaisiaus gyvavimo laiką, kiti forumo vartotojai atskleidė, kad yra keletas kitų būdų, kaip išlaikyti bananus gerus.
Vienas asmuo, vadinamas Scott K, rašė: „Aš visada perku dvi kekes bananų. Viena puokštė, kuri puikiai prinoksta ir paruošta valgyti per kelias dienas. Antroji krūva tokia žalia, kiek galiu rasti.
Tuomet šias dvi kekes laikau atskirai savo virtuvėje. Tai leidžia man be problemų valgyti bananus maždaug nuo septynių iki devynių dienų. Be to, kai parsivežu juos namo, pirmas dalykas, kurį darau, yra panardinti stiebus į vandens dubenį su muilu, kad neliktų vaisinių musių kiaušinėlių. Tai veikia labai gerai!"
Kiti pasidalijo, kaip lipnia plėvele apvynioja atskirtų bananų stiebus nuo kekės, o kai kurie renkasi skardinę foliją.
Rašyti komentarą