Tiršta aviečių uogienė su želatina - puikus skanėstas prie arbatos ir skanus pyragų įdaras.
Skonis primena uogų marmeladą. Ji gaminama labai paprastai, ją sudaro tik trys ingredientai.
Aviečių uogienė su želatina
Sudedamosios dalys:
- avietės - 1 kg;
- cukraus - 800 g;
- želatina - 2 valgomieji šaukštai;
- vandens - 150 ml.
Gaminimas:
- Avietes reikia nuskinti, nuvalyti ir jei įmanoma, neplauti, jei uogos atrodo švarios.
- Uogas sutrinti trintuvu iki vientisos masės.
- Želatiną užpilti 150 ml vandens, kad išbrinktų.
- Įkaitinkite didelį puodą su vandeniu ir paruoškite vandens vonelę.
- Į kitą puodą supilkite aviečių tyrę ir 5 minutes virkite vandens vonelėje. Jei paviršiuje atsiranda putų, jas reikia nedelsiant pašalinti.
- Į išvalytą nuo uogų aviečių masę suberkite cukrų ir želatiną, grąžinkite į vandens vonią ir virkite dar 10 minučių.
- Taip pat reikia sterilizuoti stiklainius: pastatyti į vandens vonelę arba tiesiog išplauti karštu vandeniu su soda.
- Karštą aviečių uogienę su želatina supilstykite į stiklainius ir užsukite apdorotais dangteliais.
- Laikyti ruošinius būtinai reikia šaldytuve arba kitoje vėsioje vietoje.
Patarimas: Jei norite gaminti uogienę be sėklų, karštą aviečių masę reikia perkošti per smulkų sietelį arba kelis marlės sluoksnius.
Skanaus!
Rašyti komentarą