Atlikėjo iš Sakartvelo ruoštas šašlykas nepalieka abejingų: atskleidė vieną paslaptį

Vasara Lietuvoje neatskiriama nuo šašlykų – su tuo, matyt, sutiktų kiekvienas. Tačiau kaip juos paruošti taip, kad nustebintumėte ne tik save, bet ir visus ragaujančius?

Profesionalus virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius tikrai žino, kaip tą padaryti! Jau šį sekmadienio rytą į TV3 laidą „Su Robertu lengviau“ jis pakvies ypatingą svečią, kuris atskleis, kaip pasigaminti Sakartvelo skonio kupinus šašlykus.

Netikėtu kulinariniu atradimu taps ir Roberto užkandukai iš rubrikos „Kulinarinis detektyvas“. Šį kartą jis atskleis, kaip pasigaminti burnoje tirpstančius įdarytus jelapenus.

Kulinaras įsitikinęs – jie patiks net tiems, kuriems aštresni skoniai – ne prie širdies. Tiesa, atspėti, kokiais ingredientais gardinti šie jelapenai, nebus taip paprasta!

Tuo tarpu antrąjį – „Vasaros hito“ – patiekalą šį kartą gamins laidos svečias, kulinaras ir dainininkas Erosas Kakhabrishvili. Kaip teisingai paruošti sakartveliškus šašlykus?

Kodėl į salotas druską reikia berti tik prieš pat jas valgant? Šiuos ir daugybę kitų patarimų išgirsite iš Lietuvoje gyvenančio Eroso lūpų.

Robertui bus smalsu sužinoti, kokie keliai jį atvedė į Lietuvą ir kaip jis pradėjo dainuoti. Visa tai sužinosite ir jūs, o taip pat galėsite išgirsti, kaip sakartvelietis dainuoja lietuviškai – Erosas laidos žiūrovams padovanos dainą „Vėjų naktis“.

Tačiau ir tai – ne vienintelė dovana žiūrovams. Jie taip pat galės susipažinti su Elektrėnų rajone gyvenančia dviejų vaikučių mama Justina Patiejūne. Tai – moteris, kuri kardinaliai pakeitė savo gyvenimą: buvo modeliu, o tapo... konditere. Visas jos kelias – jau šį sekmadienį!

Sakartvelietiškas šašlykas

Jums reikės:                                                                

1 kg kiaulienos nugarinės išpjovos;

pipirų pagal skonį;

druskos pagal skonį;

sausos adžikos pagal skonį;

20 ml granatų sirupo;

20 ml alyvuogių aliejaus.

Salotoms pasigaminti reikės:

5 vnt. pomidorų;

2 vnt. jelapeno pipirų (arba tiek, kad nebūtų per aštru);

1 vnt. raudonos paprikos;

1 vnt. geltonos paprikos;

1 vnt. citrinos;

20 g petražolių;

20 g kalendros;

1 vnt. svogūno;

1 vnt. didesnio agurko;

šlakelio alyvuogių aliejaus;

druskos pagal skonį.

Gamybos eiga:

Kiaulienos nugarinės šašlyką pirmiausia subadykite, kad į mėsą geriau įsiskverbtų ingredientai. Tuomet užberkite druskos, pipirų, sausos arba jums įprastos adžikos ir mėsą pamasažuokite.

Kruopščiai įtrinkite ingredientus, užpilkite granatų sirupo, vėl įtrinkite, tuomet  – alyvuogių aliejaus, ir vėl įtrynus palikite mėsą kiek pastovėti. Po kiek laiko įdėkite ją į grilių arba užmaukite ant iešmo ir kepkite apie 10 minučių arba tol, kol mėsa, ją šiek tiek įpjovus, pasidarys šviesi.

Salotų ingredientus supjaustykite taip, kaip jums patinka. Užpilkite alyvuogių aliejaus, o druską įberkite tik prieš pat valgymą, kad salotos išlaikytų savo formą. 

„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10.30 val. per TV3!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder