Sukurta tobula baltosios mišrainės versija - tokios dar neragavote!
(2)Žinomi virtuvės šefai sako, kad nėra patiekalo, kurio skonio šis prietaisas nepatobulintų, o sukimosi prie puodų proceso nepadarytų malonesniu bei lengvesniu.
Reikia tik trupučio garų ir fantazijos, kad paprasčiausias receptas taptų kulinariniu eksperimentu, įskaitant ir seną gerą baltąją mišrainę ant šventinio stalo.
Net nebūnant profesionalu tinkamas prietaisas gali padėti tokiu tapti.
Tiesa, pastangos norint pasiekti išsvajotų rezultatų virtuvėje taip pat būtinos, tačiau tik pradžioje, tai yra susipažįstant su orkaite: išmokstant teisingai ja naudotis, išsiaiškinant, ką reiškia tam tikri nustatymai ar kaip jie dera tarpusavyje.
Priešingu atveju turėti namuose pažangų daiktą paprasčiausiai neapsimoka, nes jis neatlieka savo funkcijos.
Kartais atrodo, kad visi inovatyvūs prietaisai yra labai sudėtingi, bet iš tikrųjų jie kuriami tam, kad palengvintų mūsų kasdienybę.
Ne išimtis ir garinė orkaitė, į kurią tereikia įpilti vandens ir paspausti kelis mygtukus ar pasukti valdymo ratuką.
Tereikia perprasti jos veikimą ir atrasti plačias galimybes įmanoma bet kam.
Visa tai labai detaliai aprašyta prietaiso naudojimosi instrukcijose.
Be itin mėgstamų garų, leidžiančių kepti, virti, pusiau kepti, pusiau virti, troškinti, ruošti sultingesnius kepsnius ir juos apskrudinti, maisto ekspertai neabejotinai įžvelgia aibę kitų šiuolaikinių orkaičių privalumų.
Juos dievina jų savybę vienodai apskrudinti patiekalus, o juk kadaise reikėjo juos vartyti ar dėlioti į skirtingus skardos kampus.
Labai svarbi ir kildinimo funkcija, taip pat apatinis bei viršutinis kepimas ir grilis.
Be to, joje yra šildymo funkcija, todėl galima išsiversti be mikrobangų krosnelės.
Tiems, kurie orkaitėje gamina taip pat dažnai ir įvairius patiekalus, didžiuliu pliusu veikiausiai taps kelios skirtingos kepimo skardos: pavyzdžiui, keraminiu paviršiumi, prie kurio maistas nelimpa ir nereikia kepti riebaluose, bei perforuota, puikiai tinkanti gruzdintoms bulvytėms ir kitoms daržovėms.
Greitai įkaistanti orkaitė taupo ne tik laiką, bet ir elektros energiją, tad šiam pažangaus prietaiso privalumui rasti abejingą veikiausiai būtų neįmanoma.
Kaip ir paprastai garinės orkaitės priežiūrai, kuri leidžia skirti laisvas minutes ir energiją prasmingesniems dalykams.
Pasak maisto ekspertų, moderniausias garpuodis nepakeis garų funkcijos. Garpuodį reikia plauti, išrinkinėti detales, o garinę orkaitę prižiūrėti turbūt dar lengviau nei joje gaminti – tie patys garai padeda savaime jai išsivalyti.
Galvojantiems, kad kai kurių receptų skoniai tokie pažįstami, kad „išspausti“ iš jų ko nors daugiau neįmanoma, maisto žinovai pataria paragauti su garų funkcija pagaminto sūrio pyrago – tik ji gali suteikti šiam desertui tobulo kremiškumo, purumo ir švelnumo.
Lygiai taip pat ir su namine duona, kuri dėl garų tampa minkšta viduje ir traški išorėje.
Jei turite garinę orkaitę, naujametiniam stalui patarčiau išbandyti naują baltosios mišrainės gaminimo metodą – supjaustykite daržoves ir iškepkite jas garuose.
Pasak maisto ekspertų, skirtumas tarp puode verdamų ingredientų ar paruoštų orkaitėje pasitelkiant garų funkciją labai didelis, ir ne tik dėl gardesnio skonio.
Kepant daržoves būtent taip jos bus ryškesnių spalvų, išlaikys daugiau naudingų medžiagų, vitaminų ir mikroelementų.
Balta mišrainė / vmgonline.lt/ nuotr.
Baltoji garuose ruošta mišrainė su tuno majonezu
200 g bulvių
200 g morkų
3 virtų vištos kiaušinių
200 g žaliųjų konservuotų žirnelių
200 g marinuotų agurkėlių
1 karštai rūkytos antienos filė su oda
150 g tuno savo sultyse
6 šaukštų majonezo
Citrinos žievelės
Druskos (pagal skonį)
Juodųjų pipirų (pagal skonį)
Mėgstamų žalumynų (papuošti)
Gaminimas:
Daržoves ir kiaušinius nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite bulves ir morkas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Kepkite įstatę orkaitės viduryje garinėje orkaitėje 99 ºC temp. 30 min. arba 150 ºC temp. su karšto apipūtimo funkcija apie 20 min., apipurškę daržoves vandeniu.
Iškeptas daržoves atvėsinkite.
Marinuotus agurkėlius ir karštai rūkytą antienos filė su oda supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.
Visus supjaustytus ingredientus ir žaliuosius konservuotus žirnelius sumaišykite su nusausintu tunu ir majonezu, įtarkuokite citrinos žievelės. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų, viską gerai išmaišykite.
Papuoškite mėgstamais žalumynais.
Morkas ir bulves A. Ivanauskas rekomenduoja pjaustyti dar šviežias, kepant nepamiršti jų apipurkšti vandeniu. Taip pat vietoj antienos galima naudoti liežuvio mėsą.
O jei mėgstate prieskonines žoleles, įpjaustykite krapų arba petražolių.
Balta mišrainė / vmgonline.lt/ nuotr.
Rašyti komentarą