Cukriniu diabetu sergantiems žmonėms labai svarbu kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje. Tam tikri maisto produktai gali laikinai sumažinti cukraus kiekį kraujyje ir padėti pasijusti geriau. Tačiau svarbu prisiminti, kad dieta turėtų būti tik gydymo papildymas, o ne jo pakaitalas.
Svogūnai
Švieži ir virti svogūnai padeda mažinti cukraus kiekį kraujyje.
Svogūnuose gausu alicino - medžiagos, kovojančios su gliukozės pertekliumi kraujyje.
Avokadų
Avokaduose yra sveikų mononesočiųjų riebalų ir jie pasižymi mažu glikemijos indeksu.
Jis padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir apsaugo nuo metabolinio sindromo.
Žuvys
Žuvyje ir jūros gėrybėse yra omega-3 rūgščių, kurios skatina hormono adiponektino gamybą.
Šis hormonas didina ląstelių jautrumą insulinui.
Norint geriau reguliuoti gliukozės kiekį, rekomenduojama valgyti bet kokią jūros ir riebią žuvį.
Uogos
Tyrimais nustatyta, kad dažnai vartojant uogas pagerėja gliukozės kiekis kraujyje.
Ypač naudingos vyšnios, avietės ir gervuogės.
Šios uogos didina ląstelių jautrumą insulinui ir gerina gliukozės apykaitą.
Riešutai
Riešutuose yra cukraus kiekio kraujyje kontrolei svarbių vitaminų ir skaidulų, o jų glikemijos indeksas yra žemas.
Valgykite juos po valgio ir jie padės išvengti cukraus šuolių.
Ypač naudingi migdolai, žemės riešutai ir lazdyno riešutai.
Svarbu prisiminti, kad cukriniu diabetu sergančiųjų riešutų paros norma yra ne daugiau kaip 40 gramų.
Jos negalima viršyti.
Viso grūdo produktai
Pilno grūdo produktai yra geriausias angliavandenių šaltinis diabetikams.
Jie ilgai virškinami ir padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.
Gliukozės kiekiui mažinti rekomenduojami sveiki avižų produktai.
Šaukštas sėlenų prieš pietus sumažina cukraus šuolio riziką.
Moliūgai ir moliūgų sėklos
Moliūgų nauda gerai žinoma, tačiau ši šakniavaisinė daržovė taip pat naudinga cukraus kiekiui kontroliuoti.
Kai kuriose šalyse moliūgai vartojami kaip tradicinis maisto papildas sergant diabetu.
Moliūgų sėklos taip pat gerokai sumažina gliukozės kiekį.
Kiaušiniai
Kiaušiniai labai naudingi sergantiesiems diabetu - juose gausu baltymų, sveikųjų riebalų ir mineralinių medžiagų.
Tyrimai rodo, kad suvalgius vieną virtą kiaušinį gerokai sumažėja cukraus kiekis kraujyje.
Rašyti komentarą