3 netikėti silkės mišrainių receptai - nustebinsite šiais deriniais svečius!
(1)Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad gruodžio mėnesį lietuvių susidomėjimas žuvimi, o tarp jų ir silke bei jūros gėrybėmis, ženkliai šokteli į viršų.
Netikėti deriniai – nauji silkės skoniai
Norint paruošti egzotiškesnių patiekalų, pasak V. Juodkazienės, silkę galima derinti su įvairiais vaisiais.
„Silkė dera su obuoliais, kiviais, mangais, apelsinais, ananasais ir net bananais. Norėdami paįvairinti įprastą silkės patiekalą ir jos pateikimą, mangus, šviežius agurkus ir silkę sumaišykite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų, kapotų petražolių. Viską išmaišykite, sudėkite į žemas taures. Taip patiekta silkė itin estetiškai atrodys ir ant šventinio stalo“, – pasakoja V. Juodkazienė.
Jeigu vaisiais silkės visgi gardinti nesiryžtate, suporuokite ją su keptu baklažanu. O norint, kad ši daržovė įgautų dar stipresnio skonio, galite ją pagardinti austrių, žuvies, sojos ar kitais mėgstamais azijietiškais padažais. Galiausiai baklažaną sumaišykite su kapota silke ir patiekite su juoda duona.
V. Juodkazienė dalijasi ir dar trimis lengvai paruošiamais receptais, kuriuos galėsite pagaminti artėjančių švenčių stalui.
Silkė su granatais ir avokadu
Jums reikės:
4 gabaliukų silkių filė
1 granato
2 prinokusių avokadų
1 mėlynojo svogūno
2 v. š. majonezo
1 šaukšto citrinų sulčių
Druskos
Pipirų
Gaminimas:
Smulkiais gabaliukais supjaustykite silkių filė.
Sukapokite svogūną ir plonai supjaustykite avokadą.
Granatą perpjaukite ir išskobkite sėklytes.
Viską sudėkite į indą.
Įdėkite majonezo ir įpilkite citrinos sulčių.
Pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Valgykite su juoda duona.
Silkė su apelsinais ir mangais
Jums reikės:
3 gabaliukų silkių filė
2 apelsinų
1 prinokusio mango
Žiupsnelio krapų
Žiupsnelio cukraus
2 v. š. krienų
150 g grietinės
Druskos
Pipirų
Gaminimas
Silkių filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Iš vieno apelsino išspauskite sultis į puodelį.
Nulupkite likusio apelsino ir avokado žievę, supjaustykite vaisius kubeliais.
Viską sudėkite į indą su silke.
Apelsinų sultis sumaišykite su krienais, grietine, kapotais krapais, druska, cukrumi ir pipirais.
Padažą užpilkite ant silkės su vaisiais.
Mėgaukitės!
Silkė su kaparėliais ir kiaušiniais
Jums reikės:
4 gabaliukų silkių filė
4 virtų bulvių
3 virtų kiaušinių
1 mėlynojo svogūno
4 marinuotų agurkų
Šaukšto kaparėlių
1 v. š. citrinos sulčių
Majonezo
Druskos
Pipirų
Gaminimas:
Nedideliais gabalėliais supjaustykite silkių filė.
Kubeliais supjaustykite virtas bulves, kiaušinius ir marinuotus agurkus.
Sukapokite svogūną.
Viską sudėkite į indą.
Užberkite kaparėlių.
Įpilkite citrinos sulčių.
Įdėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Skanaus!
Rašyti komentarą