Be to, užsišaldžius mėgstamo naminio makaronų padažo – kvapnų patiekalą pasigaminsite per mažiau nei 10 min. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad makaronai yra lietuvių labai mėgstamas nebrangus produktas, todėl nenuostabu, kad jie dažnai pastebimi ir kasdieniuose jų krepšeliuose.
„Makaronai – viena tų prekių, kurią rasime bene kiekvieno žmogaus virtuvės spintelėje. Norėdami, kad kiekvienas rastų savo mėgstamus, jų siūlome pačių įvairiausių: nuo įprastų kvietinių iki be glitimo ar gurmaniškesnių su netikėtais priedais. O norintiems sutaupyti įvairiausios rūšies makaronų galima rasti ir mūsų privačių prekių ženklų kategorijoje, kurie pažymi aukšta kokybe, tačiau kur kas mažesne kaina“, – teigia V. Budrienė.
Neišpilkite vandens, kuriame virė makaronai – padažams suteiks kremiškumo
Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad parinkus tinkamus priedus – makaronai gali tapti ir labai gurmanišku, ir visaverčiu patiekalu.
„Makaronų patiekalus praturtinus baltymais, pavyzdžiui žuvimi ar mėsa, taip pat dideliu kiekiu daržovių – pasigaminsite ne tik skanią, bet ir maistingą vakarienę. Svarbiausia, tinkamai subalansuoti ingredientų skonius ir makaronų nepervirti.
Jeigu ant pakelio parašyta, kad juos reikia virti 10 min., tai darykite tik 8 min. Šitaip makaronai taps tobulos konsistencijos. Dar viena svarbi taisyklė – baigus virti, makaronų iki galo nusausinti nereikėtų. Mat visiškai sausi jie yra linkę sulipti, todėl į paruoštą padažą galite pilti vandeningesnius makaronus“, – pasakoja V. Juodkazienė.
„Iki“ atstovė atskleidžia ir dar vieną gudrybę, kuri makaronų patiekalams suteiks šilkinės konsistencijos. Pasak jos, vandens, kuriame virė makaronai išpilti taip pat nereikėtų. Kelis jo samčius patariama dėti į makaronų padažus – taip jie taps kreminės tekstūros nenaudojant grietinėlės. Na, o jeigu atšalusius makaronus, sumaišytus su padažu, žadate šildyti keptuvėje – ant jų taip pat užpilkite makaronų vandens, jis atšviežins patiekalą.
V. Juodkazienė dalijasi ir keliais paprastai pagaminamais, įmantrių ingredientų nereikalaujančiais ir nebrangiais makaronų patiekalais.
Greitai pagaminami ir „kišenės nedraskantys“ receptai
Makaronai su pievagrybiais. Mėgstantiems grybus „Iki“ atstovė siūlo pasigaminti makaronus su pievagrybių padažu. Pasak jos, toks patiekalas, kaip ir dauguma makaronų patiekalų, sandariai laikomas šaldytuve, kokybiškas gali išlikti ir iki 3–4 dienų. Be to, daugumą šiam patiekalui skirtų ingredientų galbūt rasite ir savo namuose.
Makaronams su grybais pasigaminti reikės:
Mėgstamų makaronų
Nedidelio gabalėlio sviesto
Šlakelio aliejaus
Susmulkinto svogūno
Kelių skiltelių česnakų
Pievagrybių
Mėgstamo sūrio
Šlakelio grietinėlės
Šlakelio balzaminio acto (nebūtinai)
Druskos bei pipirų
Gaminame:
Makaronus išvirkite pagal nuorodas ant pakelio. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite aliejų ir apkepinkite supjaustytą svogūną bei pasmulkintas česnako skilteles. Sudėkite supjaustytus pievagrybius ir kepkite 5 minutes.
Jeigu norite, įpilkite balzaminio acto ir maišydami pakaitinkite keletą minučių. Įmaišykite grietinėlę ir mėgstamą sūrį. Kai sūris ištirps, sukrėskite makaronus – dar šiek tiek pamaišykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Makaronai su avokadais ir špinatais. Tie, kurie į racioną nori įtraukti daugiau daržovių – makaronus derinti gali su įvairiausiais kreminiais daržovių padažais. Pavyzdžiui, pasigaminti avokadų ir špinatų padažą, kuris yra ne tik maistingas, bet ir spalvingai atrodo lėkštėje (jeigu norite pasigaminti veganišką šio patiekalo versiją, nenaudokite sūrio).
Makaronams su avokadais ir špinatais reikės:
Mėgstamų makaronų
Avokado
Kelių puodelių špinatų
Mėgstamo kietojo sūrio
Kelių skiltelių česnako
Druskos bei pipirų
Gaminame:
Į smulkintuvą sudėkite avokadą, špinatus, sūrį bei česnaką. Viską susmulkinkite iki vientisos masės. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje apie 8–10 minučių. Paruoštą padažą sumaišykite su išvirtais makaronais.
Makaronai su šaldytais žirneliais. Ruošiantis gaminti makaronų patiekalus, svarbu peržvelgti spintelių ar šaldiklio turinį. Pavyzdžiui, ar kada bandėte pasigaminti spalvingų makaronų su šaldytais žaliaisiais žirneliais? Nustebsite, kaip jie dera prie makaronų! Be to, šį patiekalą pagaminti galima viename puode.
Makaronams su žaliaisiais žirneliais reikės:
Mėgstamų makaronų
Šlakelio grietinėlės
800 ml vištienos sultinio (jeigu šaldiklyje neturite naminio – puikiai tiks ir sultinio kubelis)
400 g šaldytų žirnelių
Tarkuoto sūrio
Kelių skiltelių česnako
2 v. š sviesto
Druskos bei pipirų
Gaminame:
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kepinkite apie 1–2 minutes. Kai česnakai paskleis malonų aromatą, į puodą supilkite iš anksto paruoštą sultinį, suberkite makaronus, įberkite druskos bei pipirų, uždenkite dangčiu ir virkite, kol suminkštės makaronai.
Tuomet į puodą supilkite grietinėlę, suberkite žirnelius, viską išmaišykite ir žemoje temperatūroje troškinkite apie 5 minutes. Patiekite makaronus lėkštėje, pagardinkite kietuoju sūriu.
Rašyti komentarą