Vilniuje - baigiamasis Klaipėdos krašto metų renginys

Lapkričio 24 dieną Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks baigiamasis Klaipėdos krašto metų renginys - konferencija „Etnografinio Mažosios Lietuvos regiono kultūrinis savitumas“.

Kviečiami dalyvauti visi Mažosios Lietuvos bičiuliai. Konferencija taps puikia galimybe išgirsti tyrėjus, kurie dalinsis pranešimais apie šio etnografinio regiono patarmes, papročius, choreografinį palikimą, tautinius kostiumus, kulinarinį paveldą ir skirtingas kultūrines ypatybes, kurias galima aptikti įvairiose Klaipėdos krašto vietovėse.

Taip pat bus nagrinėjama, kodėl sovietmečiu šis regionas buvo ignoruojamas bei kodėl tik atgavus Lietuvai nepriklausomybę jis buvo pripažintas bei kiek jis yra žinomas visuomenei šiandien.

Labai svarbu tai, kad konferencijos metu planuojama paskelbti rezoliuciją dėl etnografinio Mažosios Lietuvos regiono savitumo išsaugojimo ir taip prisidėti prie šio krašto paveldo saugojimo ateityje.

Konferenciją pratęs etnografinio Mažosios Lietuvos regiono folkloro ansamblių koncertas. Dalyviai - Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro folkloro ansamblių „Alka“, „Alkiukai“, „Kuršių ainiai“ ir „Kuršiukai“ nariai.

Be to, renginio erdvėse vyksiančioje parodoje bus pristatomos etnografinio Mažosios Lietuvos regiono delmonų rekonstrukcijos. Parodos autorės - dr. Elena Matulionienė ir Ieva Matulionytė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder