V. Mackevičiaus parodoje bus pristatomi žmogaus kontaktą su „didžiuoju algoritmu“ atspindintys darbai

Liepos 1 d. Klaipėdoje atsidarys tarptautinėje meno erdvėje dirbančio menininko V. Mackevičiaus personalinė paroda Con (Temporary) Life“. Parodoje bus pristatomi žmogaus kontaktą su „didžiuoju algoritmu“ atspindintys darbai.

 

Neseniai Klaipėdos uoste įsikūrusi nauja šiuolaikinio meno erdvė TEMA galerija“ kviečia į antrąją parodą – liepos 1 d., ketvirtadienį, 20 val. čia bus atidaryta lietuvių menininko Vladimiro Mackevičiaus paroda Con (Temporary) Life“. Tai pirmoji kūrėjo personalinė paroda Klaipėdoje, kurią pristato TEMA“ meno rezidencija.

Archyvų nuotr.

V. Mackevičius, šiuo metu savo kūryboje daugiausiai dėmesio skiriantis ready-made technikai, gilinasi į žmogaus psichologijos aspektus pokyčių pilname bei kasdien sparčiai besikeičiančiame fone.

Parodoje pristatomi kūriniai atspindi vis didėjantį žmogaus kontaktą su „didžiuoju algoritmu“.

Kontaktą su skaitmeniniu pasauliu, kuriame nėra jausmų, gyvų, nuoširdžių pokalbių, kvapų ir pan.

Archyvų nuotr.Skaitmeninėse plokštumose žmogus nutolsta nuo savęs ir pasidalina į dvi dalis, taip sukurdamas savo „antrąjį, skaitmeninį aš“. Individas, laviruodamas tarp virtualaus ir tikro, pradeda gyventi dvigubus gyvenimus.

Atotrūkis tarp dviejų to paties žmogaus veidų apsunkina jo buvimą realybėje: tai tarsi auganti skola tiesai, skola savo laikui, kurio niekas negrąžins.

Archyvų nuotr.

Šiomis dienomis informacijos perdozavimas bei pasirinkimo platybės apsunkina ir taip dažnai pasimetusį žmogų.

Projektas Con(temporary) life – apie atskirtį, apie tai, kas šiais laikais yra tikra, apie meilę visa širdimi. Apie laiko vertybę ir pasaulio jutimą gyvai, širdimi, ne per ekraną.

Archyvų nuotr.

Tarptautinėje meno erdvėje dirbančio menininko iš Vilniaus kūryba prisotinta filosofinių klausimų, dabarties refleksijų bei neretai ciniško, ironiško požiūrio į gyvenimo detales. 

V. Mackevičius yra surengęs virš 20 personalinių parodų Vilniuje, Berlyne, Barselonoje, Kijeve, Maskvoje, Batumyje ir kt. Autoriaus kūrinius yra įsigijęmeno muziejai Lietuvoje, Ispanijoje, Maltoje, Norvegijoje, Sakartvele, Rusijoje ir Turkmėnijoje.

V. Mackevičiaus paroda Con(temporary) life“ veiks liepos 1-14 dienomis galerijoje TEMA“(Naujoji Uosto g. 3, Klaipėda).

Archyvų nuotr.

Galerija veikia kasdien nuo antradienio iki sekmadienio 18-22 val. TEMA“ meno rezidenciją dalinai finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė, parodą pristato Lightforms.lt“, Herkus Kantas“ ir Klaipėda ID“.

Archyvų nuotr.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder