Savaitgalio renginiai: ką veikti Klaipėdoje ir aplink?

Pasibaigus karantinui Klaipėdoje ir aplinkiniuose miestuose organizuojama vis daugiau renginių. Sužinokite, kas vyksta šiandien Jūsų mieste ir prasiblaškykite!

ŠEŠTADIENIS, liepos 3 d.

Klaipėdoje

Grafikos ir tapybos dirbtuvės

10 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kiemo dirbtuvėse (Bažnyčių g. 4) vyks grafikos ir tapybos kūrybinės dirbtuvės "Fachverkas giliaspaudėje". Dirbtuvėms vadovaus KKKC Meno kiemo rezidentės: grafikės Žaneta Jasaitytė-Bessonova ir Toma Šlimaitė-Bubelienė bei tapytoja Daiva Dašenkovienė. 

Rekomenduojamas dalyvių amžius - nuo 10 metų. Užsiėmimo kaina suaugusiajam - 1,95 Eur, vaikui - 1 Eur. Registracija el. paštu [email protected].

"Klaipėda kitokiu kampu"

11 val. Savaitgalio ekskursijos kviečia į ekskursiją "Klaipėda kitokiu kampu". Ką reiškia Klaipėdos herbe pavaizduoti simboliai ir kokios paslaptys jame užšifruotos? Kokie dar Europos valdovai lankėsi Klaipėdoje ir kas juos čia atvedė? Kodėl Klaipėda lietuvišku miestu tapo tik po 1923 m.? Į šiuos ir daug kitų klausimų atsakymus sužinosite keliaudami po Klaipėdos senamiestį ir iš naujo atrasdami šį miestą. Ekskursiją veda gidė Agnė. Susitikimo vieta - Klaipėdos piliavietė (Priešpilio g. 2, ant pylimo prie vėliavos). Ekskursijos pabaiga - Teatro aikštėje. 

Ekskursijos trukmė - apie 2 val. Bilietus platina tickets.paysera.com.

Šachmatų klubas

12-18 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Interaktyvioje vasaros skaitykloje, įsikūrusioje Karlskronos aikštėje, laukia įdomios veiklos visai šeimai. 

12-18 val. "Vasaros skaitykla" - vasara su knyga, spauda, knygų mainai. 

12-13 val. šachmatų klubas vaikams: pamokos norintiems išmokti ar smagiai pažaisti su bendraminčiais. Vadovas Vladimir Balaklijec. 

13-15 val. šachmatų klubas suaugusiems. 

13-15 val. "GyviTeatre" - interaktyvus miuziklas ir muzikiniai eksperimentai vaikams ir visai šeimai.

Festivalis "Šermukšnis"

12 val. tęsiasi penktadienį prasidėjęs XXI tarptautinis gatvės teatrų festivalis "Šermukšnis". 
Jono kalnelio saloje pasirodymai vyks - 12 val. "Pareiškiu - Brandir" (Šeiko šokio teatras, Lietuva). 

13 val. "Let's Jazz" (Klounų teatro studija "Dulidu", Klaipėdos džiazo orkestras). 

20 val. "Šypsena"/"Sorriso" ("Teatro So", Portugalija). 

21 val. "Peregrinus" ("Teatr Kto", Lenkija). 

22.30 val. "Valsas" ("Teatro Tascabile di Bergamo, Italija). 

Klaipėdos lėlių teatro kiemelyje (Vežėjų g. 4) vyks - 17 val. "Iškasenos" (Pantomimos teatras "A", Lietuva). 

18 val. "Gekumen"/"Sugrįžo" (Senųjų menų studija, Lietuva).

Aikštėje prie restorano "Sofa de Pancho" (Pamario 24 B, Nida) vyks - 19 val. "Gyvenimas puikus!"/"Life is good". 

Sekmadienį Jono kalnelio saloje pasirodymai vyks - 12 val. "Pareiškiu - Brandir" (Šeiko šokio teatras, Lietuva). 

13 val. "Let's Jazz" (Klounų teatro studija "Dulidu", Klaipėdos džiazo orkestras). 

19 val. "Šypsena"/"Sorriso" ("Teatro So", Portugalija). 

20 val. "Gyvenimas puikus!"/"Life is good". 

21 val. "Peregrinus" ("Teatr Kto", Lenkija). 

Klaipėdos lėlių teatro kiemelyje (Vežėjų g. 4) vyks - 15 val. "Gekumen"/"Sugrįžo" (Senųjų menų studija, Lietuva). 

16 val. "Aš, drabužiai ir kas jie?" (Kęstas Matusevičius, Lietuva), "Jugglescapes" (Aino Makipaa, Suomija). 

17 val. "Sausos gyslos, grėgnos žarnos" ("Šarka"/"Butkus"/"Piniginis&co", Lietuva). 

Visi festivalio renginiai nemokami. 

Tapyti gali kiekvienas

15val. Smiltynės lankytojų centras organizuoja plenerą "Tapyti gali kiekvienas". Ypatinga nuotaika ir apšvietimas tarp marių ir jūros plytinčioje Kuršių nerijoje yra puiki erdvė sužadinti kūrybiškumui. Persikėlus į Smiltynę per marias ir stovint krantinėje galima pasigrožėti Klaipėdos miesto panorama. Šioje vietoje prieš daugelį metų stovėjo ir miestą tapė ne vienas Nidos kolonijos dailininkas. Pati Smiltynė su žalia bei vilomis padabinta pakrante, taip pat, yra puikus motyvas tiek pradedančiam, tiek patyrusiam tapytojui. Kūrybines tapymo dirbtuves veda dailininkas Ernestas Žvaigždinas. 

Plenerai vyks kiekvieno šeštadienio popietę iki vasaros pabaigos. Registracija el. paštu [email protected] arba tel. nr. +370 68 472 641.

"LDK buvimo ženklai"

18 val. Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos salėje vyks Vyto Karaciejaus fotografijų parodos "LDK buvimo ženklai" pristatymas. Šio ciklo darbai - tai menininko improvizacijos Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės temomis. Vaizdai, persipynę vienas su kitu, kuria paslaptingumo atmosferą ir kelia žiūrovams savitas asociacijas.

Spektaklis Klaipėdos dramos teatre

18.30 val. Klaipėdos dramos teatras kviečia į spektaklį "Tarp Lenos kojų, arba "Švenčiausiosios Mergelės Marijos mirtis" pagal Mikelandželą Karavadžą". Pjesėje remiamasi baroko laikotarpio Italijos dailininko Caravaggio biografija ir kūryba. Svarstomas nuodėmės ir šventumo santykis, kuris anaiptol ne toks vienareikšmiškas, kaip galėtų atrodyti. 

Bilietus platina www.tiketa.lt.

"Sel" koncertas

20 val. Klaipėdos vasaros estradoje vyks atlikėjo "Sel" koncertas. Patekimui į renginį reikalingas galimybių pasas. Bilietus platina www.bilietai.lt.

Palangoje

Knygos pristatymas  

18 val. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla ir leidykla "Terra Publica" kviečia į Ramūno Šukausko knygos "Nesėdėk namuose. 100 Lietuvos pažintinių takų" pristatymą. Pristatymo metu sužinosite daugiau apie pažintinius takus Lietuvoje, išgirsite ne tik populiarias vietas, bet ir kokias vietas dar galite atrasti pajūryje. Renginys nemokamas. Registracija "Facebook" įvykyje "Lietuvos pažintiniai takai su Ramūnu Šukausku".

Kretingoje

Balansinių dviratukų lenktynės 

12 val. parduotuvė "Vaikų rojus" kartu su "Dip Dap Lietuva"organizuoja balansinių dviratukų lenktynes ir linksmas pramogas. Lenktynėse laukiami 2-6 metų dviratininkai. Renginio metu jūsų laukia "Yamaha" muzikos mokyklos pasirodymas, veidukų piešimas, muilo burbulų šou, SmartVRoom virtualios realybės pramogos. Norintiems dalyvauti reikia balansinio dviratuko, kurio ratų skersmuo būtų ne didesnis nei 12 colių, taip pat rekomenduoja lenktynių metu dėvėti apsauginį šalmą. Lenktynių trasos ilgis apie 70 m. Užsiregistruoti galite vaikurojus.lt arba renginio metu. Lenktynės vyks Kretingos Rotušės aikštėje.

"Arbatėle su istorijos prieskoniais"

14 val. Kretingos rajono turizmo informacijos centras kviečia į unikalią ekskursiją apie unikalų žmogų "Arbatėle su istorijos prieskoniais".  tai kelionė po Jurgio Ambraziejaus Pabrėžos pasaulį ir gyvenimą. Botanikas, gydytojas, kunigas, pranciškonas, mokytojas, augalų tyrinėtojas - J. Pabrėža dažnai vadinamas lietuviškuoju da Vinčiu. Ir kas gi nenorėtų pažinti tokio žmogaus?  Ekskursijos metu susirinksite savo ekologiškų, J. Pabrėžos ištyrinėtų vaistažolių puodelį - jaukiame gamtos prieglobstyje gersite arbatą su istorijos prieskoniu. Kaina - 3 Eur. Registracija tel. (8 445) 73 102.

Klaipėdos rajonas

Pramoginių laivų paroda

Nuo 9 val. šeštadienį ir sekmadienį Svencelėje vyks pirmoji Lietuvoje pramoginių laivų paroda "Boat and house show 2021". Turėsite unikalią galimybę iš arti pamatyti išskirtinių laivų ekspoziciją bei išbandyti specialius pasiplaukiojimus pramoginiais laivais Kuršių mariomis. dalyvių taip pat lauks nemokamos kaitavimo pamokos, pasivaikščiojimas Svencelės salų kvartale, išskirtinių projektų pristatymai ir autentiškos pramogos visai šeimai – edukaciniai užsiėmimai, kūrybinės dirbtuvės, maisto degustacijos, virtualios realybės truck‘as, teatras, šaudymas iš lankų ir išskirtinis perkusininko Gedimino Laurinavičiaus koncertas. Renginiai nemokami.

Registracija "Facebook" įvykyje "Boat and house show 2021".

SEKMADIENIS, birželio 4 d.

Klaipėdoje

"Klaipėdos žmonės"

18 val. gidė Vilija kviečia į ekskursiją apie Klaipėdos miesto veidą formavusius žmones. Pakeliausite žymių žmonių pėdomis Klaipėdos mieste ir paklausysite įdomių istorijų apie juos. Ekskursija vyks senajame Naujamiestyje. Trukmė - apie 2 val. Kaina - 10 Eur, senjorams - 8 Eur. Registruojant 3 ir daugiau asmenų taikoma nuolaida. Registracija el. paštu [email protected] arba tel. +370 670 24 582.

Palangoje

"Muzika ant vandens"

18 val. IX tarptautinio M. K. Čiurlionio muzikos festivalis kviečia į koncertą "Muzika ant vandens". Fleitininkės Laima Švabauskaitė ir Greta Pocevičiūtė savo sidabriniais viražais klausytojus pakvies pasigėrėti "plaukiančia muzika" iš Palangos botanikos parko tvenkinyje jas plukdančio laivelio. Renginys nemokamas. Išsamesnė informacija apie festivalį Palangoje www.klasika.org

Kretingoje

"Pamirštos dvaro istorijos"

14 val. Kretingos rajono turizmo informacijos centras kviečia į ekskursiją "Pamirštos dvaro istorijos". Kretingos Tiškevičių dvaras žavus ne tik puošniais rūmais, puikiai išsilaikiusiais pastatais ar išpuoselėtu parku, dvaras turi pamirštų istorijų, tik ir laukiančių, kuomet bus atskleistos. Ekskursijos kaina - 3 Eur. Registracija tel. (8 445) 73 102.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder