Remigijaus Žiogo dovana Klaipėdai ir jos svečiams –  paroda „Memelio prisiminimas: atvirukų kelias“

Seniejų atvirukų ekspozicija, pasakojanti apie Klaipėdos ir jos krašto istoriją, urbanizacijos, kultūros bei miesto pokyčius – antrasis projekto „Memelio prisiminimai“ etapas, kurio iniciatorius visuomenininkas Remigijus Žiogas, jau daugiau nei metus kolekcionuojantis atvirukus ir kviečiantis visuomenę susipažinti su kolekcija iš arčiau.

„Ekspozicijoje daugiau nei 300 atvirukų kolekcija, kurią visi norintys galės pamatyti net keliose Klaipėdos senamiesčio kavinėse: „10 tiltų“, „10 tiltų kiemas“, „Gaisrinė restobaras“. Kita ekspozicijos dalis lankytojų lauks Klaipėdos turizmo informacijos centre.

Be to, kavinėje „10 Tiltų kiemas“ vyksta interaktyvi „Laiškas Klaipėdai“ programa, kviečianti visus norinčius parašyti atviruką Klaipėdai.

Metų pabaigoje, surinkus visus klaipėdiečių ir miesto svečių, apsilankiusių ekspozicijose, parašytus atvirlaiškius bus rengiama skaitmeninė jų paroda, kurios pristatymas vyks finaliniame projekto uždarymo renginyje. – pasakoja projekto „Memelio prisiminimas: atvirukų kelias“ vadovė Fausta Tavoraitė.

Projekto idėjos autorius ir iniciatorius Remigijus Žiogas kviečia visus apsilankyti atvirutes eksponuojančiuose kavinėse, dalyvauti ir kituose projekto renginiuose. „Nors gimiau ne Klaipėdoje, bet šis miestas ir jo kraštas yra mano namai.

Džiaugiuosi, kad savo kolekcija galiu dalintis su kitais. Kiekvienas, stabtelėjęs puodeliui kavos ar pietums su šeima, o gal tiesiog atvykęs aplankyti Klaipėdos, senuosiuose atvirukuose pažins arba naujai atras šį nuostabų miestą.

Tai ypač aktualu jaunajai kartai, kuri daugelio istorinių Klaipėdos vietų ar pastatų, gatvių, viešųjų erdvių nėra net matę.

Man pačiam renkant atvirukų kolekciją buvo labai įdomu ir naudinga stebėti, kaip keitėsi šis miestas, kaip jis augo ir transformavosi.

Šio projekto tikslas yra pažinti savo miesto ir krašto istoriją, bet ne tik tradiciniu būdu, mokantis iš vadovėlių istorines datas ar įvykius. Džiugu, kad stebint senuosius atvirukus, skirtingų kartų žmonės bendrauja, dalijasi prisiminimais ir idėjomis.

Atidarymo metu asmeniškai sutikau miestiečių, kurie patys statė, kūrė, projektavo savo miesto erdves, pastatus, gatves. Vaizdai atvirutėse lyg atgijo, klausant šių pasakojimų.“ – dalijasi Remigijus Žiogas ir dėkoja jo idėją bei iniciatyvą padėjusiems įgyvendinti partneriams: įmonei „Trys karaliai“, kavinėms „10 Tiltų“ , „10 Tiltų kiemas“, „Gaisrinė restobaras“, Klaipėdos turizmo informacijos centrui bei projektą finansavusiai Klaipėdos miesto savivaldybei.

2023 m. Švenčiant Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-metį, projektas „Memelio prisiminimas: atvirukų kelias“ kviečia aplankyti ne tik ekspozicijas, bet ir Klaipėdos miestą.

Visas naujienas  bei artimiausius projekto renginius galite rasti Facebook puslapyje:   https://www.facebook.com/profile.php?id=100091472726892

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder