Priekulėje prabilo paminklas „Šventvakarių Ėvė“

Priekulės miestelio centre, prie Dalios Matulaitės sukurto paminklo „Šventvakarių Ėvė“, lapkričio 18 d. iškilmingai atidengtas interaktyvus informacinis terminalas, kuriame atgyja gyvas rašytojos Ievos Simonaitytės paveikslas: skamba jos balsas, galima pasižiūrėti dokumentinio filmo apie rašytoją fragmentus, pasitikrinti literatūrines žinias žaidžiant žaidimą.

„Šis pamario kraštas pastaraisiais metais savo patrauklumu ima vytis garsiuosius Nidos ir Juodkrantės kurortus, tad į jį traukia vis daugiau svečių. Kol kas Priekulėje neturime turizmo informacijos centro. Tad statome šiuolaikiškus informacinius terminalus, prie kurių stabtelėję turistai gali savarankiškai gauti svarbią informaciją apie lankomus objektus. Šis terminalas - ne pirmas ir ne paskutinis“, - žadėjo Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.

Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė, padėkojusi Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centro atstovei už dėmesį Priekulei, pristatė jo turinį.

"Priekulė yra kryžkelė tarp dviejų svarbiausių mūsų regiono miestų - Klaipėdos ir Šilutės. O toje kryžkelėje, pačiame centre, yra I. Simonaitytė - neabejotinai svarbiausia ir mylimiausia mūsų miestelio įžymybė, kurios atminimą puoselėdami ieškome vis naujų formų ir būdų.

Čia prie I. Simonaitytės paminklo pasodinome ir puoselėjame per 100 rožių - gėlių, kurias taip mylėjo rašytoja. Džiaugiamės, kad I. Simonaitytės kūryba įkvepia Priekulės kultūros centre dirbančius meno kolektyvus.

Džiaugiamės šiuo inovatyviu terminalu, kuris papildo gyvu turiniu esamus objektus - šį paminklą bei I. Simonaitytės memorialinį muziejų", - sakė seniūnė.
 

ĮKVĖPIMAS. I. Simonaitytės kūrybinis palikimas yra svarbus įkvėpimo šaltinis Priekulės kultūros centro kolektyvams.

Pirmą kartą terminalo mygtuką paspaudė jo pristatymo iškilmėse dalyvavę konferencijos „Ievos Simonaitytės kūrybos naratyvai etnologiniu ir socialiniu aspektu“ dalyviai. Konferencija surengta vainikuojant I. Simonaitytės metus, skirtus paminėti rašytojos 125-ąsias gimimo metines.

Tad I. Simonaitytės kūrybinio palikimo skaitytojams ir tyrinėtojams buvo labai gera ir malonu išgirsti gyvą I. Simonaitytės balsą, išvysti ją pačią, 1969-1970 m. nusifilmavusią jau legendiniu tapusiame Robertos Verbos dokumentiniame filme. Virtualų pasakojimą apie rašytoją labai gražiai papildo Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorės Virginos Asnauskienės vietinių šišioniškių kalba įgarsintos I. Simonaitytės kūrybos ištraukos.

Pasak D. Bliūdžiuvienės, terminale yra ir interaktyvus žaidimas, kuriame galima pasitikrinti savo literatūrines žinias. Tad šis objektas turėtų būti įdomus ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikam

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder