Pokalbiai su Ievos Simonaitytės premijų laureatėmis | Jurga Petronytė

Ievos Simonaitytės (1897–1978) jubiliejinių metų literatūrinė Rašytojos vardo premija buvo skirta trims kūrėjoms – poetei Daivai Molytei-Lukauskienei už knygą „Kaligrafijos eskizai“ ir knygos „Klaipėdos senųjų kapinių istorijos“ autorėms – muziejininkei Sondrai Simanaitienei bei žurnalistei Jurgai Petronytei.

Jurga Petronytė – dienraščio „Vakarų ekspresas“ kultūros ir meno priedo „Kultūros uostas“ sudarytoja,  straipsnių autorė. Laureatė tinklalaidėje pasakoja, kada susidomėjo I. Simonaitytės kūryba, jos asmenybe, kaip gimė knygos sumanymas ir kuo jis susišaukia su Rašytojos kūrinių tematika.

Žurnalistės nuomone, derėtų ne tik priimti nutarimus dėl metų paskelbimo valstybės mastu, bet ir numatyti atitinkamą finansavimą. Mokyklų programose I. Simonaitytės metais Rašytojos kūrybiniam palikimui turėtų būti skiriamas gerokai didesnis dėmesys nei įprastai.

Tinklalaidėje taip pat matysite Rašytojos bičiulio, šviesaus atminimo Bernardo Aleknavičiaus (19302020) nuotraukas, archyvinius senosios Klaipėdos vaizdus (epaveldas.lt, limis.lt). Išgirsite ir pačią Ievą Simonaitytę tariant: „Klaipėda, mano mylimas mieste...“

.Dėkojame už pagalbą Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešajai bibliotekai ir nuotraukų autoriams Vitai Jurevičienei, Virginijai Kesminei, Ernestai Onusaitytei, Matui Mačiulskiui, Gediminui Pilaičiui.

Remia Klaipėdos miesto savivaldybė, informuoja dienraštis „Vakarų ekspresas“. Projekto sumanytojas ir rengėjas Sigutis Jačėnas (VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai
Sidebar placeholder