Pirmą kartą pristatyta grupės „Royce“ ir ansamblio „Lietuva“ išskirtinė programa

Praėjusį savaitgalį Vilniaus muzikos gerbėjai turėjo galimybę pasimėgauti išskirtine roko ir chorinės muzikos sinteze

Elektroninio roko grupė Royce ir valstybinis ansamblis Lietuva sostinėje surengė pirmąjį bendrą koncertą, kurio metu žinomiausi grupės Royce kūriniai suskambo dar ryškesnėmis muzikinėmis spalvomis.

Lapkričio 12-os dienos vakarą pilnoje Vilniaus koncertų salėje Vakaris klaipėdiečių elektroninio roko grupė ir valstybinio ansamblio Lietuva choristai pirmą kartą publikai pristatė bendrą muzikinį projektą, kurio metu vienoje scenoje kartu atliko žinomiausius grupės Royce kūrinius.

Reikšmingas įvykis grupės istorijoje

Kiek daugiau nei pusantros valandos trukusio koncerto pabaigoje publika vienu balsu su atlikėjais dainavo finalines koncerto dainas, o oficialios programos pabaigoje vakaro kaltininkai į sceną buvo iškviesti dar dviem bisams.

Kaip po renginio teigė klaipėdiečių roko grupės vokalistas Ilja Gun, šis koncertas itin reikšmingas įvykis grupės gyvavimo istorijoje.

Visų pirma mums didelė garbė, kad toks profesionalus ansamblis, kaip Lietuva sutiko bendradarbiauti įgyvendinat šią idėją. Tai yra reikšmingas įvykis mūsų grupės istorijoje, nes įgyvendindami šį projektą mes dar labiau paaugome ne tik kaip muzikantai, bet ir kaip asmenybės. Itin džiugu, kad šis koncertas šį vakarą buvo šiltai sutiktas ir renginio erdvę pilnai užpildžiusios publikos, teigė I. Gun.

Ryčio Šeškaičio nuotr.

Ryčio Šeškaičio nuotr.

Draugystė per muzikinę dramą

Valstybinio ansamblio Lietuva vadovė Edita Katauskienė teigė, kad po koncerto sulaukė daug teigiamų atsiliepimų tiek iš renginio žiūrovų, tiek ir iš ansamblio narių.

Geriausiai apie renginio sėkmę byloja pakili dalyvių ir publikos nuotaika. Buvo gera, kad ekspromtu kilusi idėja išsivystė į tokią gerą sinergiją, neįprastą ansambliui formatą, kurį publika taip šiltai priėmė. O ir patys Royce nariai labai  profesionalūs, kūrybinis procesas vyko su geru polėkiu, teigė E. Katauskienė.

Draugystė tarp ansamblio Lietuva ir grupės Royce prasidėjo dar gerokai iki savaitgalį Vilniuje pristatyto muzikinio projekto. Dar šiemet grupės lyderio Ilja Gun ir ansamblio Lietuva keliai susikirto statant Daliaus Abario režisuotą muzikinę dramą Sakmė apie dovanotą širdį, kurios įgyvendinimą organizavo ansamblis Lietuva. I. Gun buvo pakviestas dramoje įkūnyti vieną iš spektaklio veikėjų.

Meilės duetas iš muzikinės dramos Sakmė apie dovanotą  širdį nuskambėjo ir savaitgalį sostinėje vykusio koncertu metu, kurį su I. Gun scenoje atliko ansamblio Lietuva vokalistė Aistė Benkauskaitė.

Publiką džiugino žinomiausiomis dainomis

Koncerto Vilniuje metu publika turėjo galimybę išgirti tokius žinomus grupės Royce kūrinius, kaip Mechanika Aš, Iš Smėlio ir Pieno, Coming Home, pagal Lietuvos literatūros klasiko Justino Marcinkevičiaus eiles parašytą kūrinį Eikit, žmonės ir daugelį kitų grupės dainų.

Specialias chorines Royce kūrinių aranžuotes koncertui parengė grupės Royce gitaristas Karolis Žioltikovas.

Grupė „Royce“, kurią sudaro vokalistas Ilja Gun, gitaristas Karolis Žioltikovas, klavišininkas Justas Katauskis, elektroninės muzikos prodiuseris Vitas Vaičiulis, bosistas Artur Mamin ir  pritariančioji vokalistė Kristina Jatautaitė savo veiklą pradėjo dar 2013 m. ir per šį laikotarpį išleido tris studijinius albumus.

Tuo tarpu valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, sukūręs tokias programas kaip baltiška misterija „Dievai ir žmonės“, koliažinė opera „Mažvydas“, oratorija „13“ ar minėta muzikinė drama „Sakmė apie dovanotą širdį“, vis dažniau bendradarbiauja su skirtingo žanro atlikėjais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder