Oficialiai atidarytas „Europiados“ forumas

Oficialiai atidarytas „Europiados“ forumas

Ketvirtadienį uostamiesčio Turgaus gatvėje skambiai atidarytas „Europiados“ forumas.

Čia atėjusius klaipėdiečius ir miesto svečius sveikino ne tik pučiamųjų ansamblis, bet ir angliškai prabilęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Meras džiugiai pasitiko susirinkusiuosius ir linkėjo gerai praleisti laiką 5 dienas truksiančiame tarptautiniame folkloro festivalyje.

O veiklos čia netrūksta nuo pat ryto. 

Nuo 10 iki 18 valandos miestiečius ir miesto svečius senamiesčio gatvėse šokti ir dainuoti kviečia festivalio dalyvių pasirodymai iš įvairių Europos šalių.

Pageidaujantys įsigyti šventinių suvenyrų ir rankų darbo gaminių taip pat yra kviečiami į turgaus gatvėje esantį „Europiados“ turgų, o norintys sužinoti daugiau informacijos apie festivalį, pasidomėti buvusiais ir būsimais šventės miestais, kviečiami į juodose palapinėse esančius „Europiados“ forumus.

Savo įspūdžiais apie šventę dalijosi jau daugelį metų „Europiadoje“ dalyvaujančios švedės Marianne Halling ir Margareta Tunström.

„Prie festivalio prisijungiau prieš daugelį metų, kadangi mėgau šokti ir žiūrėti, kaip šoka mano vaikai. Bet labiausiai panorėjau prisijungti, pamačiusi, kaip kartu šoka vaikai iš skirtingų šalių. Jie nemokėjo susikalbėti, bet bendravo per šokį ir tai buvo priežastis, kodėl aš prisijungiau“, – pasakojo M. Halling.

„Aš prisijungiau todėl, kad čia dalyvavo ir šoko mano sesuo. Kartą su kita seserimi nusprendusios, jog norime apsilankyti šioje šventėje kaip turistės, galiausiai pradėjome lankytis kiekvienais metais. Ši šventė yra be galo graži ir ypatinga“, – pridėjo M. Tunström.

„Europiada“ – didžiausia tautinių kultūrų ir tautinio kostiumo šventė Europoje, kasmet suburianti apie 5000 dalyvių iš 180 regionų.

Ketvirtadienis

Ketvirtadienį, liepos 14 d. įvairių šalių skirtingi kolektyvai pasirodys įvairiose miesto erdvėse (Teatro a., Karlskronos a., prie skulptūros „Žvejys“ ir paminklo vieningai Lietuvai „Arka“, Jono kalnelyje, aikštėje prie burlaivio „Meridianas“, Danės skvere). 19 val. Vasaros estradoje suskambės oficiali atidarymo ceremonija.

Penktadienis

Penktadienį, liepos 15 d., miestiečius ir svečius Teatro aikštėje džiugins muzikos grupių koncertai, dalyvių pasirodymai miesto gatvėse. „Europiados“ šeimoje nepamiršti ir vaikai, Teatro aikštėje suplanuoti vaikų grupių koncertai ir „Europiados“ vaikų balius.

Penktadienio programą užbaigs „Jam Session“ „Europiada“ naktį. Nespėję susipažinti su kolektyvais, šeštadienį, liepos 16 d., turės galimybę tai padaryti ir įvairiose Klaipėdos miesto erdvėse išvysti kitų tautų atstovų pasirodymus.

Šeštadienis

Šeštadienio didžiausi akcentai - didysis „Europiados“ paradas (J. Janonio g., Herkus Mantas g., Atgimimo a., Tiltų g., finišas – Senojo turgaus žiedas) bei „Europiados“ balius Teatro aikštėje. „

Europiados“ šventės finalinis akordas nuskambės sekmadienį uždarymo koncertu Vasaros estradoje.

Festivalio „Europiada“ programa

Liepos 14 d. Ketvirtadienis

10.00–18.00  Pasirodymai gatvėse (Teatro a., Karlskronos a., prie skulptūros „Žvejys“ ir paminklo vieningai Lietuvai „Arka“, aikštė prie burlaivio „Meridianas“)

11.00 Oficialus „Europiados“ forumo atidarymas (Turgaus g.). Forumas veiks iki 18.00 val.

19.00–22.00 Atidarymo ceremonija (Vasaros estrada)

22.00–24.00 „Europiada“ naktį (Vasaros estrada)

Liepos 15 d. Penktadienis

10.00–12.00 Muzikos grupių koncertai (Teatro a.)

10.00–18.00 „Europiados“ forumas (Turgaus g.)

10.00–18.00 Pasirodymai gatvėse (Teatro a., Karlskronos a., prie skulptūros „Žvejys“ ir paminklo vieningai Lietuvai „Arka“, aikštė prie burlaivio „Meridianas“)

11.00 „Europiados“ miestų, merų priėmimas Klaipėdos miesto rotušėje (Danės g. 17)

15.00–17.00 Vaikų grupių koncertas (Teatro a.)

17.00–18.00 „Europiados“ vaikų balius (Teatro a.)

19.00–21.00 Chorų koncertas Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36)

22.00–00.00 „Jam Session – „Europiada“ naktį (Teatro a.)

Liepos 16 d. Šeštadienis

10.00–12.00 Regionų kūrybinės dirbtuvės (Teatro a.)

10.00–12.00 Vaikų kūrybinės dirbtuvės (Vasaros estrada)

10.00–18.00 „Europiados“ forumas (Turgaus g.)

10.00–13.00 Pasirodymai gatvėse (Teatro a., Karlskronos a., prie skulptūros „Žvejys“ ir paminklo vieningai Lietuvai „Arka“, aikštė prie burlaivio „Meridianas“)

17.00–19.00 Didysis „Europiados“ paradas. Maršrutas: J. Janonio g., Herkus Mantas g., Atgimimo a., Tiltų g., finišas – Senojo turgaus žiedas.

21.00–00.00 „Europiados“ balius (Teatro a.)

Liepos 17 d. Sekmadienis

11.00–12.00 Ekumeninės mišios (Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia, Rumpiškės g. 6)

16.00–18.00 Uždarymo koncertas (Vasaros estrada)i

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder