Netradicinė paroda sužavėjo ir žiūrovus, ir pačius kūrėjus

„Užsikabinau. Norėsiu dar kurti kažką panašaus“, - sako Klaipėdoje puikiai žinoma fotografė Eglė Sabaliauskaitė, šeštadienį Kulių kultūros centre pristačiusi momentinę medijų parodą „Kulių žmonės: kartu ir atskirai“.

E. Sabaliauskaitė ne vienerius metus fotografavo dabar Kuliuose gyvenančio žinomo aktoriaus ir režisieriaus Valentino Masalskio ir jo žmonos Raimondos Masalskienės šiame miestelyje organizuojamus Sofijos festivalio renginius. Taip jos archyvuose susikaupė nemažai festivalio akimirkų ir jo dalyvių portretų, tad šiemet kilo idėja pristatyti šiuos darbus neįprastoje parodoje.

„Parodą pristatėme prieš Forumo teatro renginį. Ši paroda momentinė - vyko tik 15 minučių. Tiesa, kad žiūrovai geriau įsižiūrėtų, tą patį vakarą ją kelis sykius dar pakartojome. Parodą rengėme kartu su dizainere Gabriele Račkauskaite. Tai tarpdisciplininio meno pavyzdys, kai parodoje įkurdinamas ir pats žiūrovas“, - pasakojo E. Sabaliauskaitė.

Parodoje žiūrovai tarsi sąveikavo su meno kūriniu. Fotografijos buvo demonstruojamos ant specialių audeklų ir nuo žiūrovo judesių priklausė, koks vaizdas matomas.

„Pavyko sukurti tikrą magiją. Žmonės vaikščiojo tarp audinių ir stebėjosi, žavėjosi. Tai buvo tarsi intriguojantis žaidimas vaizdais, spalvomis ir atspindžiais. Tiesa, reikia pripažinti, kad iš pradžių ne vienam buvo nedrąsu, parodos lankytojai baiminosi, kad kitiems užstos vaizdą. Ne vieną teko padrąsinti, paraginti. Įsidrąsinę žmonės džiaugėsi, kad jie parodoje buvo ne tik stebėtojai, bet patys galėjo veikti, patirti emocijas. Ne vienas Kulių bendruomenės atstovas rado ir savo portretą“, - įspūdžiais po parodos dalijosi fotografė.

Tai pirmoji tokia E. Sabaliauskaitės paroda, bet ateityje ji žada sukurti ir daugiau momentinių parodų.

„Fotografuoju jau 12 metų ir pirmą kartą galiu pasakyti, kad tai, ką sukūrėme šioje parodoje, labiausiai ir norisi daryti. Mane visada žavėjo tai, kas yra netradiciška. Ateityje planuoju ir daugiau panašių projektų. Po šios parodos kūrybiškumas dar labiau išsiskleidė“, - kalbėjo E. Sabaliauskaitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder