Netelpantys žiūrovai į Andriaus Mamontovo koncertus ir provokuojantis klausimas „Laužo šviesos“ autoriui

(1)

Alytaus ir Panevėžio gyventojams lapkritis prasidėjo muzikaliai, kadangi būtent šiuose dviejuose mietuose startavo Andriaus Mamontovo koncertinis turas „Vienas“. 

Pasirodymo Alytaus kultūros centre laukianti gausiai susirinkusi publika ir prie Juozo Miltinio dramos teatro Panevėžyje nutįsusi ilga į koncertą norinčių pakliūti gerbėjų eilė rodo, kad Andrius net ir po 40 metų vis dar mylimas Lietuvos žmonių.

Koncertų metu dainininkas klausytojus džiugino visiems gerai žinomomis ir abejingų nepaliekančiomis dainomis, taip pat atsakinėjo į žiūrovų pateiktus intriguojančius klausimus.

Provokuojantis alytiškio klausimas sukėlė diskusijas

Lapkričio 4 dieną Alytuje įvykęs turo „Vienas“ koncertas atgarsį paliko ne tik A. Mamontovo širdyje, bet ir pakurstė gerbėjų aistras.

Kitą dieną po koncerto Alytuje, Andrius savo feisbuko paskyroje pasidalino tokiu įrašu: „Vakar sužinojau, kad esu žymiai prisidėjęs prie demografinės situacijos gerinimo Alytaus mieste.“

Įrašą papildė popieriaus lapelio nuotrauka, ant kurio parašyta: „Ar esate bandęs įsivaizduoti kiek porų mylėjosi besiklausydami „Laužo šviesos“? Mes tai šiandien tikrai.“ Po ranka rašytu tekstu nupiešta šypsenėlė, o raštelį pasirašė Ichtiologas.

Po paskelbtu įrašu pasipylė komentarai ir diskusijos tiek apie jau legenda ir vizitine Andriaus Mamontovo kortele tapusią „Laužo šviesą“, tiek apie kitas atlikėjo dainas.

Komentatoriai nevengė dalintis mintimis, kuri jų manymu Andriaus daina gali būti skirta intymumui, taip pat dalinosi prisiminimais bei įspūdžiais iš ką tik praūžusio koncerto.

Prie diskusijų prisijungė ir pats dainininkas, nevengdamas ir šmaikščių pasisakymų, ir „pasišpilkavimų“ su gerbėjais.

Tai dar kartą įrodo, koks svarbus klausytojui žmogiškas ryšys su mylimu atlikėju. Tiek pirmojo koncerto Alytuje metu, tiek įvykusio Panevėžyje, publika Andriui uždavinėjo įvairaus pobūdžio klausimus – nuo paprastų ir šmaikščių iki jautrių ir subtilių.

Vien dėl klausimų ir atsakymų koncertas Alytuje užtruko net 2,5 valandos – žiūrovai neskubėjo skirstytis ir visi kartu smagiai leido laiką. Beje, verta paminėti, kad juoko pliūpsnis per salę nuvilnydavo ne tik išgirdus linksmą klausimą, bet ir kas kartą Andriui atliekant elementarų veiksmą – kai norėdamas perskaityti jam atsiųstą klausimą, jis užsidėdavo akinius.

Koncertinis turas „Vienas“ – žmogiškas ir šiltas bendravimas skaitmeniniame amžiuje

Savo 40-mečiui scenoje pažymėti surengto koncertinio turo „Vienas“ formatą Andrius pasirinko neatsitiktinai. Atlikėjas teigia, kad šiuolaikinių technologijų ir inovacijų laikotarpiu jam itin trūksta šilto žmogiško bendravimo.

Tad pasirodymų metu kviečia publiką ant lapelių surašyti klausimus, į kuriuos nuoširdžiai atsako.

„Pastarąjį dešimtmetį Lietuvoje rengiu didesnius koncertus, dažniausiai su orkestru. Tačiau mane žavi mažos salės, kur žiūrovas yra arčiau ir su juo galima pasikalbėti, pabendrauti.

Panašų koncertinį turą paskutinį kartą turėjau, kuomet pristatinėjau savo solinį albumą „Pabėgimas“,“ – dalinasi A. Mamontovas.

Alytuje ir Panevėžyje koncertai įvyko kaip sėkmingas turo „Vienas“ startas, na o lapkričio 10 dieną mylimą atlikėją publiką išvys Šiaulių kultūros centre.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder