Kristijonas Donelaitis

Kristijono Donelaičio draugijai - 100 metų

Klaipėdos miesto savivaldybėje buvo aptartos galimybės paminėti Kristijono Donelaičio draugijos 100-metį uostamiestyje. Planuojama, jog rugsėjį Klaipėdos gyventojų lauks poezijos skaitymai ir mokslinė konferencija.

2021-aisiais Kristijono Donelaičio draugija mini savo įkūrimo 100-metį, tad planuoja Klaipėdoje suorganizuoti keletą renginių.

Klaipėdos miesto vicemeras Arvydas Cesiulis pasakojo, kad pirmoji K. Donelaičio draugija buvo įkurta dar 1921 m. rugsėjo 13 d. Klaipėdoje, tad panašiu laikotarpiu ir planuojama paminėti gražią sukaktį.

„Mes stipriai rengiamės Klaipėdos krašto prie Lietuvos paminėjimui, tad kalbėjome apie galimybes, ar galėtume bendradarbiauti. Draugijos pirmininkas pateikė mums didžiulį pageidavimų ir siūlymų sąrašą, tai, žinoma, ne viską galime padaryti, bet kai kuriais klausimais radome sutarimą“, - sakė A. Cesiulis.

Jis tikino, jog Klaipėdoje būtų galima suorganizuoti mokslinę konferenciją, poezijos skaitymus ar sukurti turistinį maršrutą.

„Turime Piliavietėje puikią konferencijų salę su garso įranga, galime ją draugijai suteikti, kad suorganizuotų mokslinę konferenciją. Poezijos skaitymams turime daugybę Klaipėdos miesto bibliotekos filialų, kuriuose ir galime padaryti K. Donelaičio poezijos skaitymus. Taip pat buvo užsiminta apie Donelaičio turistinį maršrutą, tačiau šitą mintį reikėtų derinti su Turizmo informacijos centru“, - dėstė A. Cesiulis.

Kristijono Donelaičio draugija leidžia žurnalą „Donelaičio žemė“, o Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo parama žurnalo leidybai ir susijusiai veiklai kiekvienais metais nuolat mažėjo ir 2021 metams fondas paramos visai nebeskyrė. Tad draugija kreipėsi dėl finansinės paramos ir į Klaipėdos miesto savivaldybę.

"Jie, žinoma, nedrąsiai užsiminė ir apie finansinės paramos galimybes leidžiamam žurnalui, nes dabar trečias numeris turėtų išeiti, bet to negalėjome pažadėti.

Tiek, kiek gali Savivaldybė, savo įgaliojimais padaryti, tiek pažadėjome padaryti, bet tikrai nepažadėjome finansinių paramų ar panašiai.

Galime organizacine ir administracine prasme padėti", - pabrėžė uostamiesčio vicemeras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder