Klaipėdos dramos teatre - Gianluca Sodaro fotografijų paroda „PRAYGIRL“

Kovo 8 d. Klaipėdos dramos teatre bus atidaryta Gianluca Sodaro paroda „PRAYGIRL“. G. Sodaro - filmų kūrėjas ir režisierius, fotografas bei rašytojas, gyvenantis tarp Sicilijos ir Klaipėdos.

PRAYGIRL - ŠVENTOS MOTERYS

„Madonos, Mergelės Marijos (su kūdikiu ir be jo), tema yra viena seniausių ir labiausiai paplitusių krikščioniškajame mene.
Pradėkime nuo to, kad viduramžiais terminas „Madona“ buvo ir garbingas kreipinys, Italijoje vartojamas kreipiantis į moterį arba apie ją kalbant: „Madona, mano poreikį žinote...“ 2 (Dante Alighieri), o poezijoje – apibūdinant mylimą moterį: „Madona yra trokštama aukščiausiame danguje“ (Dante Alighieri).

Stengiausi išlaikyti meninės temos sakralumą, pritaikydamas ją savo kelyje sutiktoms moterims. 2019–2021 metais Italijoje sukūriau pirmąją fotografijų sakralumo tema seriją, kurioje dalyvavo įvairaus amžiaus ir etninės kilmės moterys. 2023 metais pradėjau kurti antrąją „PRAYGIRL“ seriją Lietuvoje“. - sako G. Sodaro.

Parodą pristatys meno istorikė, rašytoja ir žurnalistė ARABELLA CIFANI.

Apie autorių

Gianluca Sodaro gimė Sicilijoje Kalėdų išvakarėse ir baigė Milano vaizduojamojo meno ir dizaino akademiją (NABA). Jis yra filmų kūrėjas ir režisierius, fotografas bei rašytojas.

Per savo kino karjerą jam teko dirbti su itin žymiais kompozitoriais – Angelo Badalamenti ir Rachel Portman. Jo filmai buvo rodomi ir apdovanoti festivaliuose visame pasaulyje.

2013 m. G. Sodaro filmas „God’s Got His Head in the Clouds“ (liet. „Ką Dievas sau galvoja“) pelnė Lietuvos kino „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už „Geriausią metų trumpametražį filmą“.

Kaip fotografas jis eksponavo projekto „Ageless – Dolls have time to waste“ darbus šiuolaikinio meno galerijoje „Meno Niša“ Vilniuje (2016 m.) ir „Gloria Delson Contemporary Arts“ galerijoje Los Andžele (2016 m.).

Naujausio jo projekto „Sante ma donne“ darbai buvo eksponuojami Castelbuono mieste (Italija), šiuolaikinės fotografijos mugėje „FotoFever Photography“ Paryžiuje (2019), šiuolaikinio meno galerijoje „GAM“ Katanijoje (Italija) ir fotografijos mugėje „MIA“ Milane (Italija).

Daugiau informacijos ir Gianluca Sodaro darbų pavyzdžių galima rasti www.gianlucasodaro.me ir www.mizzicaboys.com

  • Parodos vieta: Klaipėdos dramos teatras
  • Adresas: Teatro g. 2, Klaipėda
  • Parodos atidarymas vyks kovo 8 d. 18 val.
  • Parodą bus galima pamatyti nuo kovo 8 d. iki balandžio 29 d.
  • Darbo valandos: Antradieniais-sekmadieniais nuo 10:00 val. Iki 19:00 val. (pirmadienis ne darbo diena)
  • Įėjimas nemokamas

Projekto „PRAYGIRL“ sukūrimui buvo skirta Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros ir meno stipendija

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder