Klaipėda jaunųjų fotografų akimis

(1)

„Vieni rašo dienoraštį rašikliu į sąsiuvinį ar į diktofoną, o aš rašau vaizdais. Visos nuotraukos esu aš pats, mano vidus - tai, kaip aš matau Klaipėdą, kaip matau kasdienybę“, - sako žinomas uostamiesčio fotografas Gediminas Juška ir džiaugiasi, kad tokių metraštininkų gretos uostamiestyje plečiasi.

Su „Vakarų ekspreso“ skaitytojais fotografas ir pedagogas G. Juška dalijasi savo auklėtinių - Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro fotografijos studijos jaunųjų fotografų darbais. Juose galim išvysti, kaip jaunoji karta mato Klaipėdos kasdienybę.

G. Juška sako suvokiantis, kad laikas lekia labai greitai, tad jam norisi viską užfiksuoti. Ne tik to, bet dar daug ko jis moko ir jaunąją kartą.

„Po dešimties, dvidešimties metų tos fotografijos, dabar tarsi neturinčios apčiuopiamos vertės ir nepadedančios duonos ant stalo, bus labai vertingos, nes ateities kartos galės matyti, kaip atrodė dabartinė Klaipėda ir joje gyvenantys žmonės“, - sako G. Juška.

Fiksuoti akimirkas jaunąją kartą mokantis pedagogas svarsto, kad nuotraukų nereikėtų režisuoti. „Manau, kad gyvenimas yra toks, koks yra, o ne toks, kokį mes jį norime matyti. Visi mėgstame užsidėti kaukes, bet dažnai mes patys tarp jų pasiklystame. Juk gyvenimas - ne vien šventės ir džiaugsmas. Tad man ir norisi prisiliesti prie to tikrojo gyvenimo“, - sako G. Juška.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder