Jonas Sakalauskas: „Gyvename burbuluose ir nematome atskirties“

(1)

Šeštadienį Klaipėdoje surengtame Liberalių idėjų festivalyje viešėjęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas teigė, kad po trijų dešimtmečių nepriklausomybės reikia spręsti kultūros atskirties problemas regionuose.

J.Sakalauskas drauge su Kultūros ministru Simonu Kairiu buvo pakviesti dalyvauti diskusijoje apie kultūrą kaip propagandos įrankį. Diskusijoje keltas klausimas ir kodėl taip siunta į Lietuvą neįleidžiamas Filipas Kirkorovas.

Jonas Sakalauskas prisiminė, kaip tarp jo vadovaujamo teatro ir Kaliningrado srities teatro mezgėsi kultūrinių mainų ryšiai. Iš pirmo žvilgsnio siūloma programa nekėlė abejonių, jei ne viena operetė, kurioje paliečiamas Krymo klausimas.

„Atrodytu nekalti dalykai, tačiau jie nėra tokie jau nekalti“, – kalbėjo J. Sakalauskas. Kultūros ministras S.Kairys diskusijoje kelis kartus pabrėžė, kad didžiausias vaistas nuo propagandos – švietimas.

„Mes gyvename savuose burbuluose. Socialiniuose tinkluose ištriname „bloguosius draugus“ ir matom tik savo burbulą. Tačiau išvažiavus į regionus ta atskirtis pasirodo ir ji yra beprotiškai didelė. Šią vasarą teko daug važinėti ir parodyti, kad klasikinis dainavimas gali būti gražus ir kad ta opera ne toks blogas dalykas. Matome, kad ne visos miestų ir miestelių šventės rengtos tinkama linkme. Po trisdešimties metų mes turime spręsti kultūros atskirties problemą“, – teigė J.Sakalauskas. Anot jo, tas, kas užmegs ryšį su regionais, tas ir laimės.

Jam pritarė ir ministras. „Mūsų tikslas nėra ne kuo raudonesnį pomidorą turėti, o lavinti skonį, šviesti visuomenę. Kuo ji bus labiau išsilavinusi, tuo atsparesnė propagandai“, – kalbėjo ministras.

Klaipėdoje šeštadienį suvažiavę Liberalų sąjūdžio partijos nariai su žinomais visuomenės, verslo, kultūros bei politikos atstovais diskutuoja įvairiomis aktualiomis temomis, kaip aplinkosauga, jaunimo aktyvumas rinkimuose, moterų lyderystė, kartų santykiai politikoje ir kt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder