Jaunųjų „Smiltės“ šokėjų triumfas

Vakarų Lietuvoje vykusiame tarptautiniame šokių konkurse „Let's Go Dance“ pergales skynė ir Klaipėdos šokių studijos „Smiltė“ šokėjos.

Klaipėdos šokio mokykla „Smiltė“ savo jubiliejinį - 10-ajį - konkursų sezoną pradėjo Palangoje vykusiame tarptautiniame šokių konkurse „Let's Go Dance“.

„Tarp Vakarų Lietuvoje susirinkusių stiprių šokių mokyklų, studijų bei kolektyvų iš Lietuvos ir Latvijos rungėsi ir mūsų šokėjos. Galima drąsiai teigti, jog sezonas pradėtas su trenksmu“, - džiaugėsi „Smiltės“ įkūrėja ir vadovė Ramona Valiūtė-Žukauskienė.

Baleto solo kategorijoje tarp 11 šokėjų, 10-12 metų amžiaus grupėje, II vietą iškovojo Kotryna Rokaitė, atlikusi variaciją iš baleto „Satanella“. Jai atiteko ir specialus vertinimo komisijos įsteigtas 100 eurų piniginis prizas.

Trečia liko Justė Gervinaitė, atlikusi variaciją iš baleto „Faraono duktė“.

Baleto solo šokio kategorijoje (7-9 m. amžiaus grupė) debiutavo ir puikiai pasirodė Beatričė Rokaitė. 10-12 m. amžiaus grupėje mokytojų nenuvylė pirmą kartą su puantais variacija atlikusios Paulina Kaminskaitė (baletas „Tuščias atsargumas“) ir Agnetė Kurakinaitė („Miegančioji gražuolė“).

Sėkmė neaplenkė ir šiuolaikinio šokio solo kategorijoje pasirodžiusių „Smiltės“ merginų. 13-17 m. amžiaus grupėje Justė Balčiūnaitė laimėjo I vietą, Eimantė Karinauskaitė liko antra, Rugilė Maitrušytė - trečia. Sveikinimų nusipelnė ir puikiai pasirodžiusi solistė Živilė Eglinskaitė.

Jaunosios „Smiltės“ grupių šokėjos pasirodė trijose šokių kategorijose (klasikinio, charakterinio ir šiuolaikinio) ir visi 7-9 m., 10-12 m. ir 13-17 m. mergaičių šokiai („Polkutė“, „Tarantella“ ir „Mintys“) įvertinti kaip patys geriausi - laimėtos I vietos.

Konkurso dalyvius vertino šokių profesionalai iš Lietuvos, Latvijos ir Rumunijos.

Klaipėdietes ruošė Klaipėdos šokio mokyklos „Smiltė“ mokytojai Ramona Valiūtė-Žukauskienė, Kira Tykhonova, Indrė Petrulytė ir Aleksandra Karečkienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder